open-navfaktor-logo
search
Pozvao i navijače
Džeko poslao poruku bh. kadetkinjama: Budite ponosne i uživajte u svakom trenutku EURO-a
Igrač sa najviše nastupa i postignutih golova za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine Edin Džeko kao ambasador podržava Evropsko prvenstvo za kadetkinje koje naredne sedmice počinje u našoj zemlji.
29.04.2022. u 13:06
get url
text

Tim povodom je kapiten Zmajeva govorio za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Prije svega hvala što ste kao ambasador podržali takmičenje koje je bitno za našu zemlju. Šta za Vas lično predstavlja uloga ambasadora WU17 EURO-a?

- Sve što je u vezi s mojom zemljom, meni predstavlja veliku čast i ponosim se time, pogotovo jer sam svoju karijeru gradio najprije u Bosni i Hercegovini, a kasnije i u Evropi. Titula ambasadora mi mnogo znači jer ne dešava se često da u našoj zemlji imamo neko veliko takmičenje i zaista se nadam da će uskoro i Bosna i Hercegovina dobiti priliku da se infrastrukturno razvija jer poboljšanjem uvjeta imali bismo i bolji kvalitet fudbala - rekao je Džeko.

Koliko je značajna za Bosnu i Hercegovinu i FSBiH organizacija jednog ovakvog takmičenja?

- Kao što sam i rekao, ovo je prilika da pokažemo UEFA-i da možemo organizovati jedan veliki događaj. Vjerujem da će sve proteći u najboljem redu i da će djevojke koje učestvuju na turniru, ali i svi koji dođu na stadione, uživati u organizaciji, našem gostoprimstvu i na kraju samim utakmicama. Svim ekipama zaista želim mnogo sreće.

Kao učesnik Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu, koja je Vaša poruka za mlade bh. igračice koje će ovog maja nastupiti na velikom takmičenju?

- Za ovakve trenutke se živi i igra fudbal. Neka budu sretne i ponosne što imaju priliku zaigrati na jednom Evropskom prvenstvu, neka daju sve od sebe na terenu i uživaju u svakom trenutku trajanja turnira - dodao je fudbaler Intera.

Džeko je poslao poruku navijačima naše zemlje.

- Bilo bi lijepo kada bi navijači popunili tribine jer djevojkama bi to mnogo značilo i vjerujem da bi pružile još bolje igre. Nadam se da će zbog mladih igračica kojima treba podrška sa tribina, naši navijači biti na svim utakmicama jer vjerujem da mogu uživati u igrama i kvalitetnom fudbalu - zaključio je bh. reprezentativac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.