open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Džeko: Pokušat ćemo ponoviti igru iz Torina
Treći put u prilično kratkom periodu fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ukrstit će koplja s najboljim fudbalerima Italije.
03.09.2020. u 19:54
get url
text

Izabranici selektora Dušana Bajevića sutra od 20.45 sati na stadionu "Artemio Franchi" protiv sebe će imati tim koji ne zna za poraz u posljednjih 13 mečeva, a čiji će napad prevoditi Zlatna kopačka Evrope u protekloj sezoni, Ciro Immobile.

VEZANI TEKST - Džekin klupski kolega: "Ako budem trebao udariti Edina, udarit ću ga"

Imat će i Bosna i Hercegovina svog aduta. I to igrača koji je u proteklih pet sezona postigao 106 golova u dresu tima koji je gradski rival Immobileovom Laziju.

- Šteta je što se utakmica igra u uvjetima kada nijedna od dvije ekipe nije sto posto spremna. Što se nas tiče nedostaje nam dosta igrača uključujući i Miralema Pjanića. U svakom slučaju mi ćemo pokušati, s izuzetkom rezultata, da ponovimo igru iz utakmice u Torinu koju smo odigrali u kvalifikacijama za EURO 2020 - kazao je kapiten Zmajeva Edin Džeko.

Najbolji bh. napadač nije mogao a da ne replicira klupskom kolegi Alessandru Florenziju, koji je rekao da će ga udariti ako bude morao.

- Florenzi kaže kako neće oklijevati da me udari ako to bude potrebno, a da li bih i ja mogao uraditi isto? Alessandro je prijatelj i uvijek će to biti - rekao je Džeko uz osmijeh, prenosi Corriere dello Sport.

VEZANI TEKST - Bajević Italijanima prepustio ulogu favorita, ali će probati da ih iznenadi

Naš kapiten je, kao i uvijek, sa posebnom pažnjom dočekan od strane novinara. Odgovarao je samo na pitanja koja su se odnosila na utakmicu i naš tim.

Novinare je zanimalo i koje su razlike između Prosinečkog i Bajevića na šta je Džeko odgovorio:

- Bajević je u naš tim donio veliko iskustvo koje nam svima može pomoći. Ove dvije utakmice će dobro doći i selektoru da nas bolje upozna i nama da se naviknemo na njegove zahtjeve kako bismo bili što spremniji za važnu utakmicu baraža sa Sjevernom Irskom.

Novinare je interesovalo i da li se Džeko sjeća Bajevića kao igrača

- Rođen sam mnogo kasnije tako da nisam mogao vidjeti njegove igre, ali mi je otac puno pričao o njemu - odgovorio je Edin.

Dijamant je govorio i o mogućem transferu u Juventus...

- Svake godine se priča o odlasku. Nije pravi trenutak da se priča o transferima, skoncentrisan sam na utakmice pa ćemo vidjeti. Mogućnost da igram sa Ronaldom sa 34 godine? Samo ću reći da imam 34 godine, da se osjećam dobro i da sam ponosan zbog toga - rekao je Edin.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.