open-navfaktor-logo
search
Serie A
Džeko pogodio protiv Cagliarija, Milan do trijumfa stigao u 92. minuti i zadržao vrh
Fudbaleri Rome savladali su Cagliari u 14. kolu Serie A sa 3:2, a najveće zasluge idu našem reprezentativcu Edinu Džeku. 
23.12.2020. u 22:43
get url
text

VEZANI TEKST - Novi gol Dijamanta: Edin Džeko krenuo u pohod na Roberta Pruzza

Dijamant je u 71. minuti pogodio za 2:1 i tako "prelomio" utakmicu, s obzirom na to da su gosti uspjeli izjednačiti u drugom poluvremenu i opasno su prijetili da preokrenu meč u svoju korist. 

Ipak, Džeko je 20 minuta prije kraja pogodio za 2:1, da bi Mancini šest minuta kasnije potvrdio trijumf. Dijamantov gol pogledajte OVDJE

Ovim trijumfom Roma se probila na treću poziciju sa 27 bodova. 

Malo je nedostajalo da dođe do promjene i na vrhu tabele. Inter je gostujućom pobjedom protiv Verone (2:1) prijetio da preuzme vrh. Njihov gradski rival Milan, na domaćem terenu rano je poveo sa 2:0 protiv Lazija, ali su gosti stigli do izjednačenja i sve do 92. minuta semafor je pokazivao 2:2. Ipak, tim sa San Sira u 92. minuti golom Hernandeza stižu do velike pobjede. Naš Rade Krunić odigrao je cijeli meč za Milan. 

Kiksao je i Napoli koji je remizirao na domaćem terenu od Torina (1:1, domaći izjednačili u 93. minuti), dok je Bologna ispustila dva gola prednosti na gostovanju kod Bologne - završilo je 2:2.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.