open-navfaktor-logo
search
Serie A
Džeko pogodio na startu sezone, Roma triput ispustila vodstvo
Novu sezonu Serie A fudbaleri Vučice otvorili su slično kako su završili prošlu, s dobrom igrom u napadu i poroznom odbranom
25.08.2019. u 22:42
get url
text

Fudbaleri Rome u prvom kolu Serie A remizirali su pred domaćom publikom protiv Genoe, a rezultat je na kraju glasio 3:3.

Novu sezonu Serie A fudbaleri Vučice otvorili su slično kako su završili prošlu, s dobrom igrom u napadu i poroznom odbranom, tako da je Genoa skoro svaku ozbilnju priliku večeras na Olimpicu pretvorila u gol.

Ekipa Paula Fonsece odlično je ušla u susret. Već u šestoj minuti mrežu gostiju pogodio je Cengiz Under poslije lijepe solo akcije, iako su neki portali koji prate rezultate i statistiku asistenciju pripisali Edin Džeki.

Deset minuta kasnije Pinamonti je povranao na 1:1, a novu prednost Rimljanima prvim ovosezonski golom donio je kapiten fudbalske reprezentacije BiH Edin Džeko. Dijamant se odlično snašao poslije proigravanja Cristantea i matirao gostujućeg čuvara mreže za 2:1.

Ipak, dvije minute prije odlaska na poluvrijeme Crisito je bio siguran izvođač najstrožije kazne koju je skrivio Juan Jesus, koji snosi i dio krivice za prvi pogodak.

Poslije četiri minute igre u nastavku Roma je ponovo vodila, i to zahvaljujući pravoj majstoriji Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara.

Da će i ove sezone definitivno biti slabiji dio tima, odbrana rimskog sastav potvrdila je kod odlične kontre gostiju iz 70. minute koju je u konačnih 3:3 pretvorio Kouame.

Kako su gosti igrali, a i kako je igrala domaća odbrana možda najbolje govori podatak da su od četiri udarca upućena ka golu domaćina, tri završila u mreži, što nikako nije dobro pred derbi protiv Lazija.

Bivši bh. reprezentativac Senad Lulić kao kapiten predvodio je Lazio do uvjerljive pobjede u gostima kod Sampdorije (3:0), što je prava stvar pred gradski derbi s Romom, koji je na rasporedu već u narednom kolu.

Atalanta je napravila veliki preokret u gostima kod SPAL-a. Nakon što je domaći tim poveo golovima Di Francesca (7) i Pentagne (27), klub iz Bergama je smanjio pogotkom Gosensa u 34. minuti. Rezervista Muriel svojim golovima u 71. i 76. donio je totalni preokret gostima.

Bologna na čiju se klupu, samo 40ak dana nakon što je objavio da ima leukemiju, vratio srbijanski stručnjak Siniša Mihajlović sezonu je otvorila remijem u gostima kod Verone (1:1).

Serie A, 1. kolo:
Roma - Genoa 3:3
Cagliari - Brescia 0:1
Sampdoria - Lazio 0:3
SPAL - Atalanta 2:3
Torino - Sassuolo 2:1
Verona - Bologna 1:1

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.