open-navfaktor-logo
search
Najavljen kao starter
Džeko po dobrom pamti prvi susret sa Starom damom
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko remi Rome na startu nove sezone kod Verone (0:0), koji je kasnije preinačen u poraz od 3:0 zbog administrativne greške, pratio je sa klupe.
25.09.2020. u 16:59
get url
text

Ipak, kako pišu italijanski mediji Dijamant će, nakon što mu je propao transfer u Juventus, predvoditi napad Vučice upravo u duelu protiv Stare dame koji se igra u nedjelju s početkom u 20.45 sati.

Aktuelni prvak Italije i njihov novi trener Andrea Pirlo nisu imali vremena za čekanje kako bi se riješila situacija na relaciji Arkadiusz Milik - Napoli - Roma, zbog čega je jedan od najboljih strijelaca u historiji Rome (106 golova) ostao na Olimpicu.

Mnogo je navijača i ljubitelja fudbala koji se na društvenim mrežama čude što će Džeko i dalje nositi kapitensku traku rimskog sastava, a kao argument obično navode činjenicu da je najbolji bh. napadač i ovog, ali i prošlog ljeta, bio blizu odlaska iz kluba. Pritom, očito zanemaruju doprinos koji je dao u proteklih pet godina, a koji je izražen kroz trocifren broj pogodaka.

Za razliku od njih, čini se da trener Rome Paulo Fonseca razmišlja drugačije, pa će se Džeko najvjerovatnije naći u početnom sastavu njegovog tima.

Rimljani bi trebali nastupiti u formaciji 3-4-2-1, a od prve minute će vjerovatno zaigrati Mirante, Mancini, Kumbulla, Ibanez, Karsdorp, Diawara, Veretout, Spinazzola, Pellegrini, Mkhitaryan i Džeko.

Džeko je u sedam dosadašnjih nastupa protiv Juventusa postigao dva gola i zabilježio jednu asistenciju. Ono što je zanimljivo jeste da je prvi zvanični pogodak u Serie A postigao upravo u meču protiv aktuelnih prvaka Italije. Igralo se drugo kolo sezone 2015/2016, na Olimpicu, a Roma je slavila s 2:1.

Na kraju vrijedi reći da prema predviđanjima italijanskih medija Alvara Morate neće biti među starterima Juventusa, koji bi trebao igrati u sastavu: Szczesny, Danilo, Bonucci, Chiellini, Cuadrado, Rabiot, McKennie, Ramsey, Frabotta, Kuluševski, Ronaldo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.