open-navfaktor-logo
search
Starter protiv Lazija
Džeko piše historiju, legendarni Crespo daje mu prednost u odnosu na Immobilea
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Herecgovine, predvodit će napad Intera u današnjem meču 8. kola Serie A protiv Lazija.
16.10.2021. u 13:27
get url
text

Tako bar najavljuju italijanski mediji, koji su uz Dijamanta, u vrh napada, uvrstili i Ivana Perišić, reprezentativca Hrvatske.

Kapiten Zmajeva imat će priliku da danas ispiše nove stranice historije Intera. Ukoliko postigne gol na Olimpicu postat će četvrti igrač Intera koji je u prvoj sezoni postigao sedam golova u prvih osam kola Serie A.

Nyers je rekorder sa osam golova u osam kola (sezona 1948/49), dok su Amadei i Quaresima postigali po sedam golova u osam kola (sezona 1947/48).

Italijanski mediji bavili su se i analizom, odnosno usporedbom Dijamanta sa Cirom Immobileom.

VEZANI TEKST - Edin Džeko najbolji igrač Intera

Tako je Hernan Crespo, legendarni argentinski napadač koji je nosio dresove Lazija i Intera, prednost dao našem golgeteru.

Prema njegovom mišljenju Džeko ima bolju "viziju i pregled igre", "bolji šut" i "bolje igra glavom", dok je Immobile "brži" i "ima bolji osjećaj za gol".

- Džeko je napadač koji ima viziju igre kao veznjak. U bilo kojem dijelu terena sa loptom u nogama zna šta i kako uraditi. Džeko je poput ofanzivnog playmakera zbog svojih karakteristika. Njegovo učešće u igri je dodatna vrijednost - objasnio je Crespo.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.