open-navfaktor-logo
search
Poruka kapitena
Džeko otkrio kome poklanja 53. pogodak u dresu BiH
Golom u 78. minuti utakmice Edin Džeko je sinoć donio nova tri boda Zmajevima u duelu sa Austrijancima na Bilinom polju
12.09.2018. u 16:08
get url
text

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine nastup u novoformiranom takmičenju Ligi nacija otvorila je s dvije pobjede, protiv Sjeverne Irske i Austrije.

Golom u 78. minuti utakmice Edin Džeko je sinoć donio nova tri boda Zmajevima u duelu sa Austrijancima na Bilinom polju.

- Iza reprezentacije BiH su dvije utakmice i dvije pobjede. Možda neko nije vjerovao u ovih šest bodova, ali mi jesmo i uspjeli smo ih osvojiti, iako je bilo preteško. Upravo zbog toga, htio bih se zahvaliti za sve poruke podrške koje ste nam slali, ne samo meni, već cijeloj ekipi - poručio je kapiten naše najbolje selekcije, te dodao:

- Navijači nas čine boljima i daju nam vjetar u leđa i kada ide lošije. Da, dao sam gol i ponosan sam na sva dostignuća u dresu Bosne i Hercegovine, ali bez ekipe to ništa ne bi bilo moguće, a mi smo sinoć dokazali da smo ekipa, da smo poput porodice i da smo tu jedan za drugoga.

Najbolji bh. fudbaler posebno se osvrnuo i na greške u igri njega i njegovih saigrača.

- Greške se svima dešavaju, pogrešna dodavanja, pogrešne procjene, promašaji, ali ne smije se desiti da na terenu ne damo sve od sebe, a sinoć smo dali bukvalno i posljednju kap znoja za pobjedu i mi na terenu i vi na tribinama. Zato, ovaj pogodak, 53. u dresu BiH u svom rekordnom nastupu za Bosnu i Hercegovinu poklanjam upravo Bosni i Hercegovini. Nama svima, jer svi zajedno smo zaslužili da i nas sreća pogleda. Hvala vam, na svemu što jeste i na svemu što možete biti. Voli vas vaš kapiten - poruka je Edina Džeke svim navijačima fudbalske reprezentacije BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.