open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Džeko otkrio ko ga je "nagovorio" na transfer u Inter, Dijamant napravio dvije "greškice" tokom intervjua
Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko nije mogao zamisliti bolji debi u dresu Intera.
25.08.2021. u 21:42
get url
text

U pobjedi protiv Genoe (4:0) u prvom kolu Serie A Dijamant je postigao pogodak i upisao asistenciju.

U intervju za DAZN, koji raspolaže TV pravima Serie A u Italiji, najbolji bh. napadač sumirao je prve utiske nakon utakmice i emocijama u dresu Intera.

- Odigrao sam toliko utakmica u karijeri, za klubove i reprezentaciju, i obično nisam nervozan - priznao je Džeko na početku razgovora.

- Nije to bila moja prva utakmica na San Siru, ali jeste kao člana ekipe koja je domaćin. Krenuo sam u gostujuću svlačionicu kada mi je Perišić rekao da idem na drugu stranu - dodao je Dijamant, i to prilikom napravio mali "kiks" jer Interovci stadion u Milanu oslovljaju sa "Giuseppe Meazza".

Džeko je otkrio da je utakmicu protiv Genoe sa tribina pratila i njegova majka.

- Na tribinama je bila i moja majka, zatim još dvojica prijatelja, sada je San Siro moja kuća, gdje u budućnosti želim postići mnogo golova i doživjeti lijepe trenutke s Interom - rekao je kapiten Zmajeva, koji će morati na "korekturu" zbog San Sira, no teško da će mu navijači Nerazzurra to zamjeriti.

Iskusni bh. napadač nije mogao izbjeći pitanje o Zlatanu Ibrahimoviću, a novinar DAZN-a je konstatovao kako Džeko karakteristikama dosta liči na Ibrahimovića, te upitao Edina da opište sebe kao igrača.

- Bio sam Labud iz Sarajeva. Ipak, na kraju se gleda ono što se napravi na terenu, to je meni najvažnije. Nakon toga navijači mogu odabrati - poručio je Edin.

Bez obzira na transfer u Inter, Džeko će ostati duboko urezan u historiju Rome.

- Roma je dio mog srca. Troje moje djece je rođeno u Rimu. Za njih će to uvijek biti prvi dom. Zauvijek ću biti zahvalan Romi. Za njih ću navijati u 36 kola. Za mene je to bilo nevjerovatno iskustvo - rekao je Džeko, koji je na kraju priznao da je Aleksandar Kolarov nagovarao da pređe u Inter.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.