open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džeko odveo Romu na megdan Manchester Unitedu, Dinamo ispao
Dva kluba iz Engleske te po jedan iz Italije i Španije igrat će u polufinalu Evropske lige.
15.04.2021. u 22:52
get url
text

Roma protiv Manchester Uniteda i Arsenal protiv Villarreala borit će se za finale drugog po jačini klupskog takmičenja u Evropi.

Roma je u četvrtfinalu eliminirala Ajax. U revanšu u Rimu večeras je bilo 1:1. Rimljani su prije sedam dana u Amsterdamu trijumfovali 2:1. Izjednačujući pogodak za Romu postigao je Edin Džeko u 72. minuti. Bio mu je ovo prvi pogodak poslije 49 dana posta. Dijamant je ove sezone u Evropskoj ligi pogodio četiri puta. Vrijedi istaći da je gol za goste zabio Brobbey u 49. minuti. "Devetka" Rome igrala je do 81. minute.

Manchester United je u četvrtfinalu bio bolji od Granade. Crveni vragovi su na Old Traffordu  slavili 2:0 golom Cavanija i autogolom Valleja. U prvom meču je također bilo 2:0 u korist engleskog predstavnika.

Arsenal je nakon remija sa Slavijom Prag u Londonu (1:1), u revanšu protutnjao kroz češku prijestolnicu slavivši 4:0. Dva gola zabio je Lacazzette (21', 77'), a u strijelce su se upisali Pepe (18') i Saka (24').

Villarreal je u četvrtfinalu zaustavio zagrebački Dinamo. Poslije pobjede na Maksimiru rezultatom 1:0, Žuta podmornica je na svom terenu slavila 2:1. Golove za španski tim dali su Alcacer u 36. i Moreno u 43. minuti, dok je za Dinamo pogodio Oršić u 74. minuti.

Prve polufinalne utakmice igraju se 29. aprila, a revanši 6. maja.

Finale u Gdansku igrat će se 26. maja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.