open-navfaktor-logo
search
Kapiten Zmajeva
Džeko: Nisam ni očekivao penal, mogao je bolje suditi, takvi detalji mijenjaju utakmicu
Edin Džeko kazao je poslije meča s Francuskom da je Bosna i Hercegovina odirala dobro prvo, a da je mogla bolje u drugom poluvremenu.
31.03.2021. u 23:05
get url
text

- Sigurno da nismo razočarali, iako svaki poraz donese razočaranje pa makar protiv svjetskih prvaka. Utakmica je bila u egalu. Na kraju je najrealnije bilo neriješeno. Moglo je otići na obje strane da smo pogodili u prvom poluvremenu kada je Lloris fantastično odbranio - rekao je Džeko za NOVA BH.

Rade Krunić kazao je da je dobio udarac u duelu s Rabiotom u šesnaestercu Francuske i da misli da je to bio penal.

- Ne znam da li je bio penal, Rade (Krunić op.a.) kaže da ga je udario, ali nisam ni očekivao da će ga svirati - veli Džeko i nastavlja.

- I taj faul što je svirao u prvom poluvremenu kad sam krenuo sam na golmana s desne strane mislim da nije bio i nikada ga ne bi svirao na drugoj strani. To su detalji koji mogu promijeniti utakmicu i sudija je mogao bolje.

- Dali smo jak otpor, u drugom dijelu nam je falilo više želje za golom. Vrtili smo loptu po strani, po sredini, nikako da je ubacimo u šesnaest. S te strane smo mogli bolje, a taktički smo odigrali vrhunsku utakmicu i žao mi je što šef nije bio s nama. Pripremio je utakmicu na najbolji način, vjerujem da bi nam dao više snage da je bio tu - poručio je Dijamant.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.