open-navfaktor-logo
search
Izjave Zmajeva
Džeko: Neiskustvo, ovdje se pravi prekršaj na 70 metara; Menalo: Ljepše bi bilo....
Edin Džeko, kapiten fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine večeras je na terenu proveo više od sat, uprkos povredi koju je zaradio u utorak protiv Rumunije.
11.06.2022. u 23:14
get url
text

Dijamant je, kapitenski, stisnuo zube i vodio Zmajeve do boda protiv Crnogoraca u Podgorici.

- Ne samo ja, nego svi momci. S obzirom da je kraj sezone jedva se čeka pauza. Vidjelo se i večeras pred kraj utakmice da su svi umorni. Treba stisnuti zube još jednu utakmicu i odigrati do kraja.

Remi? Uvijek kažem, ako ne možeš pobijediti nemoj izgubiti. Pogotovo na strani. Svaki bod je bitan. Grupa je ujednačena, svako svakoga može pobijediti, što pokazuje i real meča Rumunija - Finska. Crna Gora je u prvom dijelu imali šansi, ali smo mi kontrolisali drugo poluvrijeme.

Šteta zbog primljenog gola. Nemamo iskustva. U ovakvim situacijama se pravi prekršaj na 70 metara i onda nema gola, ali i ovako se uči iz grešaka - kazao je Džeko za BHT1, dodavši:

- Imamo još tri dana da se spremimo na najbolji način za Fine. Nadam se da će navijači doći u što većem broju i podržati nas, jer ekipa to treba.

Luka Menalo je večeras bio džoker s klupe. Zadovoljan je golom, ali nije presretan zbog remija.

- Ljepše bi bilo da smo zadržali vodstvo... - kazao je Menalo, komentarišući situaciju da rezervisti postižu golove i objasnivši kako to nije iz ljutnje:

- Ako postoji ljutnja da je iskazujemo tako, golova, to je odlična stvar za ekipu. Kraj je sezone i zbog toga rezerve dolaze do izražaja.

Ostaje nam još utakmica protiv Finske, trenutno smo prvi i u dobroj smo situaciji. Idemo pobijediti u utorak za prvo mjesto u grupi - zaključio je Menalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.