open-navfaktor-logo
search
Uno, due, tre
Džeko nastavio ispisivati novu historiju Rome
S hat-trickom koji je postigao večeras najbolji napadač kluba sa Olimpica stigao je do ukupno 77 golova u dresu rimskog sastava
02.10.2018. u 23:49
get url
text
Edin Džeko

Fudbaleri Rome večeras su stigli do prve ovosezonske pobjede u Ligi prvaka. Vučica je na domaćem terenu sa visokih 5:0 savladala češkog prvaka Viktoriju Plzen.

Veliki doprinos u pobjedi rimskog sastava dao je i kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko. Dijamant je već na samom startu utakmice pogodio za vodstvo Rome i tako prekinuo golgeterski post koji je trajao 544 minute.

U 40. minuti je udvostručio prednost domaćeg sastava, a u drugom minuti sudijske nadokande stavio je tačku na "i" u visokom trijumfu Rome.

S hat-trickom koji je postigao večeras najbolji napadač kluba sa Olimpica stigao je do ukupno 77 golova u dresu rimskog sastava. Dijamant se tako po broju pogodaka za Romu, prema podacima dostupnim na stranici Transfermarkt.de, izjednačio na osmom mjestu sa Argentincem Pedrom Waldemarom Manfredinijem.

Sigurno je da će u ovoj sezoni dodavno napredovati na listi najboljih strijelaca u historiji Vučice jer je samo gol više od Džeke postigao Rodolfo Volk, dok Marco Delcecchio na šestom mjestu na svom kontu ima 83 gola. Dva gola više postigao je Amedeo Amadei, a Abel Balbo na četvroj poziciji skupio ih je 87.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.