open-navfaktor-logo
search
Lopta ga nije "slušala"
Džeko na meti saigrača, morao je primiti nekoliko udaraca
Fudbaleri Rome uveliko se pripremaju za početak nove sezone Serie A, čiji je start zakazan za 21. august, dok Vučica svoj prvi susret igra dan kasnije.
03.08.2021. u 21:10
get url
text

Do domaćeg susreta sa Fiorentinom ostalo je još mnogo vremena za izabranike Josea Mourinha, skoro 20 dana. Ipak, portugalski stručnjak ništa ne prepušta slučaju, već kroz kompetitivnost na treningu želi podstaknuti svoje izabranike na još bolji angažman.

Danas su se fudbaleri Vučice međusobno nadmetali u direktnom šutiranju u gol sa mjesta gdje se spajaju linija kaznenog prostora i gol-aut linija. Nadmetali su se i u odigravanju lopte koja treba da se zaustavi na određenom mjestu. Gađali su prečku, ali i veliku posudu postavljenu na jednom dijelu terena, te igrali "na male".

Na kraju su oni najslabili u igrli na male golove morali proći kroz špalir koji su činile njihove timske kolege. Među onima koje lopta danas i nije pretjerano "slušala" bio je i kapiten Zmajeva Edin Džeko, zbog čega je i Dijamant morao primiti nekoliko udaraca od svojih saigrača.

U nastavku pogledaje kako je sve izgledalo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.