open-navfaktor-logo
search
Napadač Rome
Džeko: Lagao bih kada bih rekao da to ne želim
Dijamant je u prvih šest susreta Serie A četiri puta zatresao mrežu protivnika, a jednom je pogodio i u Evropskoj ligi
02.10.2019. u 09:11
get url
text

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko u odličnoj je golgeterskoj formi na startu nove sezone.

Dijamant je u prvih šest susreta Serie A četiri puta zatresao mrežu protivnika. Pogodio je i u prvom kolu Evropske lige u visokoj domaćoj pobjedi nad Bašakšehirom.

Osim pet golova napadač Rome je zabilježio i dvije asistencije, no zahvaljujući dobroj golgeterskoj formi Zmaj je sve bliže brojci od 100 golova u dresu Vučice.

- Lagao bih kada bih rekao da to ne želim. Napadač sam i živim za golove, ali je najvažnije da pobjeđujemo. Vidjet ćemo šta će se desiti. U fudbalu, u životu, uvijek je bitno da se ne odustaje - osvrnuo se Džeko na činjenicu da je sve bliže "klubu 100".

Prva sezona u Romi nije bila idealna za Dijamata, no on priznaje da se upornost na kraju isplatila.

- Da sam odustao nakon prve sezone u Romi, sigurno sada ne bih imao priliku da uradim ovako nešto - naglasio je kapiten Zmajeva u razgovoru za Gazzetta dello Sport.

Pred gostovanje u Austriji kod Wolfsbergera Džeko je priznao i da je u odličnim odnosima s novim trenerom rimskog kluba, Portugalcem Paulom Fonsecom.

- Uživam sa novim trenerom i on je ključan u mojoj odluci da ostanem. Sposoban je. Potpisao sam na još tri godine, imao sam tu želju. Želimo Evropsku ligu, Kup Italije i kvalifikacije za Ligu prvaka iduće sezone - rekao je Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.