open-navfaktor-logo
search
Ocjene medija
Džeko je u derbiju bio prvo ime Rome, nazvali ga "čudovištem"
Baš kao i u porazu od Intera sredinom sedmice, Džeko je i u pobjedi u gradskom derbiju protiv Lazija bio najbolji pojedinac Rome, iako se nije upisao u strijelce.
16.05.2021. u 11:01
get url
text

To potvrđuje i prosječna ocjena izvedena iz ocjena koje je Dijamant dobio od najugledniji italijanskih listova za nastup u Derbyju della Capitale. Prosječna ocjena za asistenta prvog gola Rome je 7,64, a najbolji nakon bh. napadača su bili Fuzato i Darboe (7,28).

Prema mišljenju novinara Il Messaggera Džeko i Mkhitaryan bili su na istom nivou (7,5). Gazzetta dello Sport je dala pet "sedmica" fudbalerima Vučice, a pored Džeke i Mkhitaryana dobili su ih Fuzato, Karsdorp i Darboe.

- Važno je reći da su Pedro i Džeko igrali prikazali igru iz najbolji dana, bili su prava "čudovišta" - navodi Gazzeta u svom pojašnjenju ocjena za dvojicu ofanzivaca Rome.

Ipak, La Repubblica je jedinu "osmicu" dala iskusnom bh. napadaču, dok je i prema mišljenju lista Corriere della Sera Džeko bio najbolji sa (7,5). Istu ocjenu dobio je i Darboe.

S još jednom "osmicom" Džeko je nagrađen od Il Tempa, a istu ocjenu dobio je i od Il Romanistan za nastup protiv gradskog rivala.

I Corriere dello Sport smatra kako je Džeko bio najbolji pojedinac Vučice s ocjenom 7,5.

Za razliku od štampanih medija, dva portala Sofascore.com i Whoscored.com, smatraju da je Džeko bio treći najbolji igrač Rome, makar prema ocjena koje su dali.

Sofascore je partiju kapitena Zmajeva ocijenio sa 7,4, dok su "osmice" dobili Fuzato i Mkhitaryan. Slično mišljenje ima i Whoscored. Armenac je dobio 8,0, golam Rome 7,9, a Džeko 7,8.

Od istih portala za nastup u derbiju Senad Lulić je dobio 6,9 (Sofascore) i 6,0 (Whoscored), a bivši bh. reprezentativac igrao je do 59. minute utakmice.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.