open-navfaktor-logo
search
Finiš prijelaznog roka
Džeko iz Rima gleda prema Londonu
Edin Džeko navodno je u sukobu s trenerom Paulom Fonsecom, zbog čega bi mogao završiti na transfer-listi.
23.01.2021. u 18:53
get url
text

Dijamant je danas s tribina gledao dramatičnu pobjedu Rome protiv Spezije rezultatom 4:3. Zvanično je Dijamant utakmicu propustio zbog lakše povrede, a nezvanično se radi o disciplinskoj mjeri...

Džeko se, navodno, žestoko sukobio s Fonsecom i njegovim saradnicima poslije eliminacije iz Kupa, kada je Spezija prije nekoliko dana slavila u Rimu. Meč je obilježio i nevjerovatan propust Rominog "stafa" u produžetku. Rimljani su napravili šest izmjena, a dopušteno je pet, zbog čega je Roma za zelenim stolom poražena 3:0. Spezija je u svakom slučaju prošla dalje jer je na terenu slavila 4:2.

VEZANI TEKST - Fonseca: Džeko? Razumijem znatiželju, ali...

Bh. napadač u prošlosti se dovodio u vezu s Interom i Juventusom, ali oni navodno nisu u mogućnosti izvršiti takvu operaciju.

Zbog toga je Dijamant, objavio je Corriere dello Sport, ponuđen West Hamu.

Čekićarima je u finišu prijelaznog roka potreban golgeter, jer su nedavno prodali Sebastiena Hallera u Ajax. Problem bi moglo predstavljati što se Džeko ne uklapa u profil napadača kojeg traži trener West Hama David Moyes.

Ipak, kratkoročni angažman nije isključen, prognozira portal Hammers News.

Džekin ugovor s Romom istječe za 17 mjeseci pa bi i Vučica sigurno bila zainteresovana da razmotri njegovu prodaju.

Džeko je u ljeto 2020. godine dogovorio transfer u Juventus, ali je posao propao zbog toga što Roma nije uspjela dovesti njegovu zamjenu.

Dijamant je ove sezone postigao osam golova u 20 utakmica za Romu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.