open-navfaktor-logo
search
Priznanje za Zmajeve
Džeko i Pjanić u najužem izboru za najbolje u Serie A
Kapiten Zmajeva je među kandidatima za najboljeg napadača, dok je Pjanić ostao je u najužem izboru za najboljeg veznjaka
20.11.2018. u 17:04
get url
text

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine Džeko i Miralem Pjanić danas su nominovani "Oscar italijanskog fudbala" koji se dodjeljuje na događaju Gran Gala del Calcio.

Kapiten Zmajeva je među kandidatima za najboljeg napadača Serie A, a konkurencija su mu Paulo Dybala, Mauro Icardi, Ciro Immobile, Douglas Costa i Dries Mertens.

Džekin reprezentativni kolega i veznjak Juventusa Miralem Pjanić ostao je u najužem izboru za najboljeg veznjaka na Čizmi u godini na isteku.

Osim fudbalera Stare dame za nagradu najboljeg veznog igrača konkurišu Jorginho, Allan Marques Loureiro, Marek Hamsik, Sergej Milinković-Savić i Radja Nainggolan.

Za priznanje za najboljeg golman borit će se Gianluigi Buffon, Gianluigi Donnarumma, Samir Handanović i Alisson Becker.

U konkurenciji za najboljeg beka Serie A su: Joao Cancelo, Aleksandar Kolarov i Alex Sandro. Za istu nagradu, samo u konkurenciji stopera borit će se Milan Skriniar, Kostas Manolas, Stefan De Vrij, Kalidou Koulibaly i Giorgio Chiellini.

Simone Inzaghi, Massimiliano Allegri, Eusebio Di Francesco i Maurizio Sarri imena su trenera koji će konkurisati za najboljeg stručnjaka u Italiji u 2018. godini.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.