open-navfaktor-logo
search
Važna pobjeda
Džeko i Pjanić savršeni: Kako su ocijenjeni Zmajevi za nastup protiv Finske
Edin Džeko izborio je penal i postigao dva pogotka u pobjedi Bosne i Hercegovine nad Finskom u meču četvrtog kola B3 Lige nacija rezultatom 3:2.
15.06.2022. u 08:36
get url
text

Očekivano, kapiten BiH izabran je za igrača meča prema portalu Sofascore.

Džeko je ocijenjen sa skoro pa savršenih 9,2. Imao je pet pokušaja prema golu Finaca, četiri driblinga iz osam pokušaja, 50 dodira s loptom, 15 tačnih dodavanja iz 27 pokušaja (56 posto), šest duela dobijenih na tlu, četiri osvojena zračna duela... Nad Dijamantom su napravljena i dva prekršaja.

Drugi najbolji pojedinac među Zmajevima bio je Miralem Pjanić. Veznjak Barce bio je na nivou. Dobio je ocjenu 9,1. Igrao je 77 minuta, iz penala postigao vodeći gol za BiH, a kod drugog sjajno asistirao za Džeku. Pjanić je zabilježio 45 tačnih dodavanja (90 posto), pet ključnih dodavanja, 12 centaršuteva, devet dugih lopti, jednu kreiranu veliku priliku.

Ostali bh. fudbaleri znatno su lošije ocijenjeni.

Luka Menalo je dobio ocjenu 6,9, Sead Kolašinac i Rade Krunić 6,8, Sanjin Prcić 6,5, Anel Ahmedhodžić, Miroslav Stevanović, Dennis Hadžikadunić 6,3, Ibrahim Šehić 6,2.

Haris Duljević i Sanjin Prcić ostali su u svlačionici poslije prvog poluvremena.

S klupe su u igru od 46. minute ušli Hrvoje Miličević (6,9), Amir Hadžiahmetović (6,7), a u nastavku još Eldar Ćivić (6,4), Adnan Kovačević (6,9) i Amer Gojak (6,4).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.