open-navfaktor-logo
search
Brojke kao potvrda
Džeko i Pjanić odlični na startu sezone, no jedan Zmaj ima bolje ocjene od obojice
Dvije najveće zvijezde fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Miralem Pjanić igraju u odličnoj formi na početku nove sezone.
24.09.2021. u 13:37
get url
text

Prelaskom iz Rome u Inter golgeterske navike kapitena Zmajeva nisu se mnogo promijenile. U pet ovosezonskih nastupa u Serie A Džeko je postigao četiri gola i upisao jednu asistenciju.

Prema podacima sa Transfermarkta, Dijamant mreže protivnika u Italiji u prosjeku trese svakih 100 minuta.

Odlične igre najboljeg bh. napadača na početku sezone nisu neopažene, pa Džeko prema ocjenama portala Sofascore.com zauzima visoko 11. mjesto u poretku najbolje ocjenjenih fudbalera fudbalskog šampionata Italije.

Doduše, isti izvor ga na jednom mjestu navodi kao 11, dok je u jednoj drugoj sekciji istog portala pozicioniran na 12. mjesto s prosječnom ocjenom 7,54.

O dobroj formi Džeke i Pjanića jučer je na press konferenciji govorio i selektor BiH Ivaylo Petev, a ocjene Sofascorea potvrđuju da je iskusni bh. veznjak donio ispravnu odluku kada se odlučio na transfer u Bešiktaš.

Fudbaleru turskog velikana i aktuelnog prvaka ove zemlje bila su dovoljna tri nastupa da se prema ocjenama nađe među deset najboljih u Super ligi. Pjanić je trenutno na osmoj poziciji sa prosječnom ocjenom 7,53. U dosadašnja tri nastupa u prvenstvu upisao je dvije asistencije, a jednu je zabilježio i u Ligi prvaka.

Jedini od preostalih fudbalera kojima je Petev uputio pozive za kvalifikacione duele sa Kazahstanom i Ukrajinom, a koji se može pohvaliti boljom ocjenom od Džeke i Pjanića, jeste Miroslav Stevanović.

U šest ovosezonskih nastupa krilni fudbaler je zabilježio čak šest asistencija i postigao jedan pogodak. Njegova prosječna ocjena na Sofascoreu trenutno iznosi 7,75, što ga čini petim najbolje ocijenjenim igračem švicarskog prvenstva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.