open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džeko i Mayoral Romi osigurali prednost za revanš, Krunićev Milan remizirao u Beogradu
Fudbaleri Rome upisali su pobjedu 2:0 na gostovanju kod Brage u meču šesnaestine finala Evropske lige, i to zahvaljujući golovima Edina Džeke i Borje Mayorala. 
18.02.2021. u 20:51
get url
text

Susret u Bragi odlično je počeo za goste iz Rima. Odličnu akciju Vučice zaključio je njen bivši kapiten Edin Džeko poslije centaršuta Leonarda Spinazzole s lijeve strane. Bh. napadač je rutinsi sa ivice peterca matirao domaćeg golmana. Bio je to prvi pogodak Džeke još od 3. januara ove godine, a drugi u ovosezonskom izdanju Evropske lige.

Samo dvije minute kasnije Bryan Cristante koji je u ovom susretu nosio kapitensku traku Rome morao je napustiti igru zbog povrede, a traka se preselila na ruku Mancinija. Očito da se po direktivi Paula Fonsece nije smjela vratiti na nadlakticu najboljeg napadača Rome.

Do kraja prvog dijela Rimljani su još jednom zatresli mrežu Brage, no gol Pedra je poništen zbog ofsajda, pa su gosti na pauzu otišli s minimalnom prednošću.

Poslije devet minuta igre u nastavku Braga je ostala s deset igrača na terenu jer je Ricardo Esgaio zaradio drugi žuti karton.

U 60. minuti ponovo se zatresla mreža portugalskog tima, no ovoga puta gol Mkhitaryana je poništen zbog nedozvoljene pozicije nakon intervencije VAR-a.

Pet minuta kasnije glavni arbitar je ponovo konsultovao videotehnologiju, no penala za Romu nije bilo.

Konačnih 0:2 za Romu postavio je Borja Mayoral u 87. minuti. Upravo je on zamijenio Džeku 20 minuta prije kraja utakmice.

Golove s meča Braga - Roma pogledajte OVDJE.

Rade Krunić će povratak u Srbiju, u čijem najjačem fudbalskom rangu je proveo jedan dio karijere, će pamtiti po pobjedi Milana nad Crvenom zvezdom. Reprezentativac Bosne i Hecegovine bio je starter u meču u kojem su Rossoneri remizirali na Marakani odigravši 2:2.

Italijanski tim je sve do sudijske nadoknade imao prednost od 2:1 zahvaljujući autogolu Pankova i pogotku Hernandeza s bijele tačke, dok je strijelac za Zvezdu bio Kanga, takođe iz penala.

Ipak, u trećoj minuti nadoknade vremena Pavkov je pogodio za konačnih 2:2. 

Naš Rade Krunić je odigrao cijeli susret.

Pogotke s Marakane pogledajte OVDJE.

Zagrebački Dinamo je izborio važnu pobjedu u gostima kod Krasnodara (3:2), dok je Bayer Leverkusen uspio nadoknaditi tri gola zaostatka na gostovanju kod Young Boysa, ali je na kraju ipak poražen 4:3.

Revanš-mečevi šesnaestine finala Evropske lige igraju se već naredne sedmice.

Evropska liga, rezultati:
Dynamo Kiev - Clubb Brugge 1:1
Braga - Roma 0:2
Crvena zvezda - Milan 2:2
Krasnodar - Dinamo 2:3
Olympiacos - PSV 4:2
Real Sociedad - Manchester United 0:4
Slavia Prag - Leicester City 0:0
Wolfsberger - Tottenham 1:4
Young Boys - Bayer Leverkusen 4:3

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.