VEZANI TEKST - Milik sve dalje od Rome, Vučica ima plan B, šta to znači za Džeku?

Međutim, Dijamant je još igrač Rome, ali je i dalje prvi izbor prvaka Italije. No, ne i jedini.

Kako su zapeli pregovori na relaciji Arkadiusz Milik - Napoli - Roma tako je blokiran transfer našeg golgetera u Torino. 

Kako piše Sky Sport Italia traži se alternativa za Džeku, a, navodno, već su kontaktirali Atletico Madrid kako bi angažovali njihovog napadača Alvara Moratu.

- Džekin transfer trenutno ostaje u stanju pripravnosti i, iz tog razloga, Bianconeri su krenuli u potragu za alternativom. Juventus je ponovno uspostavio kontakt s Alvarom Moratom, napadačem Atletico Madrida, koji je već dvije sezone bio u Torinu. Španski klub bi ga pustio na posudbu za oko 10 miliona eura s obaveznim pravom otkupa za oko 45 miliona eura (ukupno 55 miliona eura), na što se mora dodati i dva miliona bonusa. Atletico Madrid također pazi na budžete i stoga bi mu trebao važan transfer poput napadača. Ako posao bude pozitivno zaključen, španski bi klub tada mogao pokušati dovesti Luisa Suareza - piše Sky Sport, uz dodatak:

- Jasno je da je cilj broj jedan Edin Džeko, čija je budućnost, međutim, povezana s Romom, koja umjesto njega želi angažovati Arkadiusza Milika. Poljak se, međutim, još nije dogovorio s Napolijem oko nekih računa iz prošlosti. I to trenutno usporava transfer Edina Džeke u Juventus.

Ipak, većina medija u Italiji smatra kako će Džeko na kraju ipak obući dres Juventusa, bez obzira na to da li Milik dođe u Romu. Posao bi trebao biti završen u narednim danima, najkasnije do nedjelje kada se igra derbi Roma - Juventus.