open-navfaktor-logo
search
Istaknuti umjetnik
Džeko Hodžić "Apokalipsu" predstavio i u Gradu na Uni: Lično volim Bihać, tamo imam i publiku koja voli moj rad
U Gradskoj galeriji Bihać do kraja septembra bit će otvorena izložba "Apokalipsa" istaknutog akademskog umjetnika Džeke Hodžića.
23.09.2021. u 20:39
get url
text

- Izložba je otvorena 9. septembra kao nastavak suradnje, jer je 2020. otkazana zbog pandemije. Štampan je i zajednički katalog za izložbu planirane za moj 70-eti rođendan. Sarajevo, Podgorica,Tuzla i Bihać. Eto Izložba je u Bihaću otvorena, Tuzla je otkazana, a Podgorica je još u igri, kada se stvore povoljniji uvjeti. Izloženi su radovi Apokalipsa 1,2,3 sa skicama i crtežima prilagođena manjem prostoru. Postavka je izazvala veliku pažnju tamošnje publike i ljubitelja umjetnosti. Otvorenje je proteklo izvanredno. Planiralo se da što veći broj publike dođe a da se poštuju mjere zaštite od virusa, pa  je otvorenje trajalo od 20-22 sata. Prodefiliralo je puno publike, a izbjegnuta je gužva - kaže Hodžić.

Inače, "Apokalipsa" je njegova četvrta izložba u Gradu na Uni. 



- Uvijek su izložbe dobro i profesionalno organizirane zahvaljujući dobroj organizaciji i visoko profesionalnom odnosu menadžmenta i uposlenika. Kod njih svi rade, svi učestvuju u realizaciji programa. Također je i publika na tom nivou! Ja lično volim Bihać, tamo imam i publiku koja voli moj rad. Iznenadio me jedan posjetilac koji je govorio o mojim prethodnim izložbama, čak i onoj prvoj koja je otvorena u muzeju Pounje 1987.godine. Kompletnom doživljaju je doprinijelo i lijepo vrijeme. Zahvaljujem se na pažnji koju su mi ukazali. Izložba ostaje do 29. septembra - ističe Džeko. 

Triptih "Apokalipsa", dimenzija 4,80 x 2,20 metara, istaknuti akademski slikar Džeko Hodžić radio je posljednjih 20 godina. Prvi put pred publikom u BiH izložen je u Historijskom muzeju BiH u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.