open-navfaktor-logo
search
Nova asistencija
Džeko Fonseci priredio oproštaj kakav možda i nije zaslužio, Roma bolja od Lazija
Fudbaleri Rome savladali su Lazio u gradskom derbiju s 2:0, što je bio ujedno i posljednji susret Vučice pod trenerskom palicom Paula Fonsece na Olimpicu.
15.05.2021. u 22:39
get url
text

Ekipa našeg Edina Džeke, koji je zaigrao od prve minute, povela je u finišu prvog poluvremena. Tri minute pred odlazak na pauzu ponovo je proradila veza Džeko - Mkhitaryan.

VEZANI TEKST - Roma povela: Ponovo proradila veza Džeko - Mkhitaryan

Dijamant je bio asistent, a Armenac egzekutor za vodstvo Rome. Bila je to treća asistencija kapitena Zmajeva u ovoj sezoni Serie A.

Rezultat se nije mijenjao sve do 78. minuti kada je Pedro udvostručio prednost Vučice, što će se na kraju ispostaviti kao konačan rezultat.

Džeko je igrao do 89. minute kada ga je zamijenio Borja Mayoral, no dvije minute prije nego je napustio teren, Dijamant je dodatno oslabio protivnika jer je zbog prekršaja nad njim Acerbi dobio drugi žuti karton. Prethodno se Edin u lijepom solom-prodoru riješio trojice fudbalera Lazija.

Iskusni napadač na kraju je jedan od najzaslužnijih što se Fonseca od Olimpica oprašta s pobjedom nad ljutim gradskim rivalom, a poslije svega što je početkom godine učinio Džeki pitanje je da li je to zaslužio.

Na kraju vrijedi kazati da se Senad Lulić igrao do 59. minute susreta.

Najzanimljivije detalje s utakmice pogledajte OVDJE.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.