open-navfaktor-logo
search
Kapiten Rome
Džeko: Došao je po mene i rekao da bez mene ne ide nigdje
Na TV kanalu Sky Sport u subotu navečer je prikazana emisija "AS Roma Story" posvećena kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edinu Džeki.
12.04.2020. u 10:20
get url
text

Dijamant, koji je u međuvremenu postao i kapiten rimske Vučice, pričao je o svojoj karijeri, djetinjstvu u Sarajevu, kao i dolasku u Manchester City:

- Htio sam napraviti iskorak i City je bio pravi odabir. Roberto Mancini stvarno je htio da dođem i jako je važno da te trener želi - rekao je Džeko pa otkrio kako je završio u Romi:

- Znao sam da se moje vrijeme približava kraju, a Sabatini me nagovorio da dođem u Romu. Došao je po mene u Hrvatsku i rekao mi da bez mene ne ide nigdje. Bio je direktan, ništa nije prepuštao slučaju i palio je novu cigaretu svakih nekoliko minuta!

VEZANI TEKST - Džeko se prisjetio razgovora s Osimom: Rekao mi je da uđem, zabijem dva gola i izađem

- Dolazak u Rim bio je čudesan! Mislio sam da se takve stvari viđaju samo na televiziji. Stotine navijača me čekalo na aerodromu. Znao sam da su strastveni, ali ne baš toliko...

Pričao je Džeko i o Ligi prvaka te sezoni kad su u grupi prošli pored Atletica i Chelseaja, kasnije i eliminisali Barcelonu. Ogrmone zasluge pripisao je treneru Eusebiju Di Francescu za preokret protiv Barce, a Liverpoola, koji ih je izbacio, se ne želi ni sjećati. Puno se pričalo o njegovom odlasku iz Rome prošlog ljeta, htjeli su ga u Interu, no odlučio je ostati zbog trenera Paula Fonsece:

- Rekao sam mu odmah na početku da sa mnom neće imati problema jer ja nikad nisam imao problema s trenerima. On je često razgovarao sa mnom u predsezoni, nagovarao me da ostanem.

Ostao je i postao kapiten Rome, prvi koji nije rođeni Rimljanin poslije dugo godina.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.