open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džekinoj Romi remi na Ghelamco Areni dovoljan za osminu finala
Fudbaleri Rome plasirali su se u osminu finala Evropske lige nakon što su večeras u revanš-susret šesnaestine finala odigrali 1:1 na gostovanju kod Genta.
27.02.2020. u 20:46
get url
text

Belgijski sastav poveo je u 25. minuti pogotkom 20-godišnjeg Jonathana Davida, koji igra sjajno u ovoj sezoni. A večerašnji pogodak bio mu je 23. u svim takmičenjima.

Prednost Genta trajala je svega četiri minute, a anulirao ju je Justin Kluivert poslije lijepog proigravanja Henrikha Mkhitaryana.

Po jednu ozbiljniju priliku do kraja prvog dijela imala su oba tima, no rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme ne može se pohvaliti sa šansama, kojih skoro da i nije bilo, a možda jedino vrijedi spomenuti đšut Vadisa Odjidja-Ofoea iz 65. minute, no lopta je prošla malo pored lijeve stative.

Kada se sve sabere i oduzme, Roma, koju je i večeras kao kapiten predvodio Edin Džeko, nije pretjerano oduševila, ali je zasluženo izborila plasman među 16 najboljih timova u ovom takmičenju.

Golove s utakmice Gent - Roma pogledajte OVDJE.

Bez plasmana u osminu finala ostali su fudbaleri Malmea, koji su večeras s 3:0 poraženi na domaćem terenu od Wolfsburga. U sastavu domaćeg tima našli su se Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić, dvojica mladih fudbalera bh. korijena.

Evropska liga:
Espanyol - Wolves 3:2
Gent - Roma 1:1
LASK - Alkmaar 2:0
Malmo FF - Wolfsburg 0:3
Porto - Bayer Leverkusen 1:3

* - boldirani timovi izborili su plasman u osminu finala Evropske lige

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.