open-navfaktor-logo
search
Amerikanci preuzimaju
Džekina Roma u narednih desetak dana dobija novog gazdu?
Roma bi u skorije vrijeme mogla dobiti novog većinskog vlasnika, a navodno je Dan Friedkin stigao u Rim kako bi finalizirao kupovinu većinskog paketa dionica od Jamesa Pallotte.
03.02.2020. u 22:06
get url
text

Pregovori između Friedkin Grupe i predsjednika Vučice traju već nekoliko mjeseci, a protekle sedmice pojavile su se informacije kako je potencijalni kupac završio sigurnosnu provjeru finansijskog stanja kluba sa Olimpica, te da u tom procesu nije otkriveno ništa što bi omelo i poremetilo dalji tok pregovora.

Calciomercato saopćio je kako je Friedkin s još nekoliko bliskih saradnika stigao u Rim s ciljem zaključio posao oko kupovine većinskog paketa dionica.

Posao bi navodno rebao biti finaliziran u narednih desetak dana, a Friedkin Grupa će prema određenim procjenama "titulu" većinskog vlasnika Rome izbrojati između 750 i 780 miliona eura.

U ovu sumu bit će uključena i aktuelna Romina dugovanja koa iznose oko 272 miliona eura, uz plan da se u klub izvestira dodatnih 130 miliona eura.

Nakon što zaključi posao s Friedkin Grupom, čije bogatstvo se procjenjuje na 4,1 milijardu dolara, James Pallotta bi iz "avanture" s Vučicom mogao izaći bogatiiji za 100 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.