open-navfaktor-logo
search
Pobjeda Milana
Džekina Roma pala na San Siru, VAR poništio dva gola
Fudbaleri Milana upisali su prvu ovosezonsku pobjedu nakon što su u prvom susretu 3. kola Serie s 2:1 savladali Romu.
31.08.2018. u 22:28
get url
text

Domaći tim bio je nešto bolji u prvom poluvremenu, a to je uspio tek materijalizovati pet minuta prije kraja prvog dijela igre. Dobro proigravanje Ricarda Rodrigueza iskoristio je Franck Kassie i pogodio za 1:0. Vodećem golu Rossonera kumovala je i nešto slabije postavljena odbrana gostiju iz Rima.

Vodstvu Milana prethodila je dobra prilika za goste, ali je udarac Patrika Schika zaustavio Gianluigi Donnarumma.

Poslije pet minuta igre u nastavku jedna poklon lopta stigla je do Edina Džeke, a udarac Dijamanta lijevom nogom sa nekih 18 metara otišao je pored gola Milana.

Ipak, ono što Džeko nije uspio u 50. jeste Federico Fazio pet minuta kasnije. Defanzivac Rome poslije gužve u šesnaestercu Milan uspio je uputiti dobar udarac protiv kojeg Donnarumma nije imao šanse.

Šest minuta kasnije zatresla se mreža Rimljana. Strijelac je bio Gonzalo Higuain, ali je njegov pogodak poništen iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije.

Deset minuta prije kraja Nzonzi je donio vodstvo Romi, ali i ovoga puta je Marco Guida poništio njegov pogodak nakon pregledavanja snimka, i to zbog igranja rukom.

Dobru priliku da Romi donese drugu ovosezonsku pobjedu imao je Džeko u trećoj minuti sudijske nadoknade, ali slabija lijeva noga večeras ga definitivno nije slušala. Lopta je poslije udarca Dijamanta otišla pored gola.

Kazna za promašaj Džeke stigla je u posljednjim sekundama sudijske nadoknade. Higuain je odlično proigrao Cutronea poslije velike greške Nzonzija, a mladi napadač koji je priliku dobio s klupe, donio je prvu ovosezonsku pobjedu ekipi Milana.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.