open-navfaktor-logo
search
Evropska liga
Džekina Roma dočekuje CSKA iz Sofije, Krunićev Milan domaćin Sparti
Susreti drugog kola Evropske lige igraju se večeras širom Starog kontinenta u standardnim terminima od 18.55 sati i 21 sat.
29.10.2020. u 07:11
get url
text

Nakon što su u na startu ovosezonskog izdanja drugog po snazi UEFA-inog klupskog takmičenja trijumfovali s 3:1 u gostima kod Celtica, fudbaleri Milana večeras će na San Siru, u onom prvom terminu, biti domaćin praškoj Sparti.

Prilika koju mu je Stefano Pioli ukazao kada ga je od prve minute poslao na travnjak Celtic Parka, Rade Krunić iskoristio je na pravi način, a prvjenac u dresu Rossonera mogao bi možda biti i dovoljno dobar zalog da bh. reprezentativac i večeras dobije određenu minutažu, ili čak ponovo nađe mjesto među starterima.

Bivši fudbaler Željezničara Anel Šabanadžović i njegov AEK većeras će ugostiti Leicester City. Mladi bh. veznjak još čeka na prve minute u Evropskoj ligi nakon što je tim iz grčke prijestolnice u prvom kolu poražen od Brage.

Zagrebački Dinamo nakon domaćeg remija s PSV-om gostuje kod moskovskog CSKA. Iako je nedavno poslije više od osam mjeseci zaigrao za hrvatskog prvaka, Izet Hajrović nije prijavljen za nastupe u Evropskoj ligi.

Hoffenheim našeg Ermina Bičakčića, koji se oporavlja od teške povrede ligamenata koljena, gostuje kod Genta, nakon što je u prvom kolu savladao Crvenu zvezdu.

Od 21 sat Rijeka Stjepana Lončara će gostovati kod AZ Alkmaara. Arsenal i Sead Kolašinac, poslije pobjede u Beču, biti će domaćin Dundalku, dok će u drugom susretu grupe B Rapid i nekadašnji kapiten U-21 reprezentacije BiH Srđan Grahovac prve bodove tražiti u gostima kod norveškog Moldea.

Kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko pokrenuo je preokret Rome u prvom kolu na gostovanju kod Young Boysa. U posljednja dva susreta u Serie A Dijamant je postigao tri gola, a neće biti veliko iznenađenje ako Fonseca i večeras svog kapitena ostavi na klupi.

Švicarski prvak kojeg je Roma savladala s 2:1 večeras gostuje kod Cluja za koji nastupa Mateo Sušić, dok će Gojko Cimirot će sa Standarom u goste Benfici.

Evropska liga, 2. kolo:
Milan - Sparta Prag (18.55 sati)
AEK - Leicester (18.55)
Antwerp - Tottenham (18.55)
Crvena zvezda - Liberec (18.55)
CSKA Moskva - Dinamo (18.55)
Feyenoord - Wolfsberger (18.55)
Gent - Hoffenheim (18.55)
LASK - Ludogorets (18.55)
Lille - Celtic (18.55)
Qarabag - Villarreal (18.55)
Sivasspor - Maccabi Tel Aviv (18.55)
Zorya - Braga (18.55)
AZ Alkmaar - Rijeka (21)
Arsenal - Dundalk (21)
Roma - CSKA Sofia (21)
Benfica - Standard Liege (21)
Cluj - Young Boys (21)
Granada - PAOK (21)
Molde - Rapid (21)
Nice - Hapoel Beer Sheva (21)
Omonia - PSV (21)
Rangers - Lech (21)
Real Sociedad - Napoli (21)
Slavia Prag - Bayer Leverkusen (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.