open-navfaktor-logo
search
Novi pogodak
Džekina noć iz snova: Ušao s klupe, režirao preokret i začepio usta kritičarima
Edin Džeko zbog jedne promašene prilike u Ligi prvaka protiv Shakhtara našao se na meti kritika u Italiji.
02.10.2021. u 22:36
get url
text

Dres Intera teško je nositi, očekivanja su velika, ali Dijamant je bezbroj puta dokazao da može igrati pod pritiskom i da je golgeter za velike klubove.

Inter je došao do petog trijumfa u Serie A na gostovanju kod Sassuola i to poslije preokreta. Aktuelni prvak slavio je 2:1, a najviše zasluga ide Edinu Džeki.

VEZANI TEKST - Džeko pravi čuda u Interu: Ovo je ranije uspio samo legendarni Ronaldo
 

Sassuolo je poveo golom Berardija u 22. minuti. Prednost je domaćin čuvao do 58. minute, a onda Dijamant pogađa za 1:1. Samo minut ranije Džeko je ušao u igru umjesto Correae, a pogodio je glavom u svom prvom kontaktu s loptom nakon centaršuta Perišića.

Bio je ovo šesti gol za bh. napadača ove sezone u Italiji i nalazi se na vrhu liste strijelaca zajedno s Cirom Immobileom.

Džeko je itekako zaslužan i za drugi gol svog tima. Izborio je penal u 76. minuti, koji je u pogodak pretvorio Martinez.

Džeko je pobjegao odbrani Sassuola, golman domaćih ga ruši, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Martinez sada ima pogodak manje od Džeke, a zajedno su argentinski i bh. fudbaler dali 11 golova, od 22 koliko je postigao Inter.

Aktuelni prvak Italije trenutno je na drugom mjestu Serie A sa 17 bodova. Napoli na prvom mjestu ima bod više i meč manje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.