open-navfaktor-logo
search
Morao na pretrage
Džanan Musa završio u bolnici poslije meča u Podgorici
Džanan Musa završio je u Urgentnom odjelu Kliniškog centra Crne Gore nakon utakmice košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u Podgorici.
24.08.2022. u 22:38
get url
text

Novi član Real Madrida na startu utakmice žalio se na bol u predjelu jabučice na vratu. Nakon toga je normalno nastavio meč u kojem je postigao 19 poena.

Prema prvim informacijama nakon pretraga, javlja N1, postoji mogućnost da se bh. košarkašu pomjerila jabučica pa ponovo vratila na isto mjesto i ne bi trebalo da se radi o većem problemu.

Musa je, podsjetimo, morao hitnu na operaciju grkljana zbog povrede koju je doživio tokom utakmice između Breogana i Manrese u protekloj sezoni.

Nedavno se prisjetio drame odigrane u bolnici.

Ispričao je da je otišao na pregled, da su ljekari vidjeli da se radi o hematomu. Potom je uradio CT, a čekajući epilog saigraču Mahalbašiću poslao je poruku šta da mu naruči u restoranu za večeru.

Od hrane nije bilo ništa...

- Ulazi pet doktora, jedan me uhvatio za ruku i kazao: "Ono što ću ti sad reći, nemoj da se prepadneš, sve će biti ok, ali ako te pustimo kući nećeš se ujutro probuditi. Pitao sam šta se dešava. Nije mi bilo jasno. Hitno sam morao na operaciju jer je hematom rastao. Pokazali su mi nalaz, vidio sam da dišem svega dva posto od maksimuma, da se svaki tren može zatvoriti nakon čega ne bi bilo spasa - rekao je Musa.

- U tom trenutku, košarka, utakmica, ništa nije bilo bitno. Nazvao sam porodicu bukvalno da se oprostimo. Mislio sam da se neću izvući. Probudio sam se na intenzivnoj. Operisan sam 15. aprila, a mjesec poslije sam odigrao posljednju utakmicu protiv Unicaje, a dan poslije primio MVP nagradu - ispričao je, između ostalog, bh. košarkaš.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.