open-navfaktor-logo
search
Zmajevi na Ilidži
Džanan Musa pred Češku i Bugarsku: Novi selektor, nova očekivanja, momci dišu jedan za drugog
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je još jedan trening u sklopu priprema za predstojeće utakmice kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo protiv Češke i Bugarske.
24.06.2022. u 11:36
get url
text

Zmajevi treniraju na Ilidži, a u bh. taboru je sjajna atmosfera. Potvrđuje to i Džanan Musa, koji je na okupljanje stigao sa titulom najkorisnijeg igrača španske Endesa lige.

VEZANI TEKST - Bećiragić, Halilović i Musa složni: Spremni da se potuku i pretuku Čehe i Bugare

- Atmosfera u reprezentaciji je sjajna, kao i proteklih okupljanja. Momci dišu jedan za drugog, a to nas je krasilo i proteklih okupljanja.

Novi selektor, nova očekivanja. Mi, kao profesionalci se moramo prilagoditi svemu tome i dati sve od sebe da ono što je on zamislio prenesemo na teren. Naravno, mislim da imamo kapacitet da se u ove dvije utakmice pokažemo što bolje i ostvarimo povoljan rezultat - rekao je Musa.

Osvrnuo se i na protivnike Zmajeva - Čehe kojima ćemo gostovati 1. jula i Bugare koje ćemo ugostiti tri dana kasnije u dvorani "Mirza Delibašić" u KSC Skenderija.

- Radi se o jako dvije dobre reprezentacije. Bit će totalno druga priča u odnosu na prve dvije utakmice (BiH slavila kući protiv Češke i u gostima kod Bugarske, op.a).

{$galerijaFotografija}

Dolaze u puno jačim sastavima, ali i mi ćemo biti pametniji, gledati koje smo greške pravili u prvim utakmicama, da pokušamo to ispraviti i da pokušamo ostvariti povoljan rezultat u obje utakmice - kazao je Musa, koji se raduje i dolasku Jusufa Nurkića, koji bi trebao biti na raspolaganju reprezentaciji za Eurobasket na kojem ćemo igrati u septembru:

- Naravno, to je jedno veliko pojačanje za nas. Nadam se da će Juka doći, da ćemo napokon biti u punom sastavu, da ćemo izaći na Evropsko prvenstvo u punom kapacitetu i da se onda, što bi naši ljudi žargonski rekli, potučemo sa svima i da vidimo gdje smo - zaključio je Musa.

0J4A3386.jpg
1 od 7
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.