open-navfaktor-logo
search
Govorio za N1
Džanan Musa otkrio kako je povrijeđen igrao Final Four Eurolige
Nakon osvajanja Eurolige bh. košarkaš Džanan Musa govorio je za bh. medije, a za N1 je govorio o uspjehu u Euroligi, predstojećim obavezama u ACB-u, ispunjenju sportskog sna, novom ugovoru Seji Bukvi i Mirzi Delibašiću.
27.05.2023. u 13:11
get url
text

Nakon trijumfa u Euroligi, mjesta slavlju nije bilo mnogo, već su odmah počele pripreme za play-off ACB lige.

VEZANI TEKST - Džanan Musa sa Real Madridom postao prvak Evrope

- Mi smo završili Euroligu u nedjelju, ponedjeljak se vratili, a u utorak smo imali trening, da iz sebe izbacimo to slavlje i fokus je odmah bačen na špansku ligu. ACB ligu je stvarno teško osvojiti. Prvo kolo igramo sa prvakom Euro Cupa, tako da samo to pokazuje ozbiljnost lige, nema opuštanja - rekao je za N1 košarkaš koji je izabran u najbolju petorku Eurolige i ACB lige, pa nastavio:

- Meni je bilo zadovoljstvo da budem dio svega toga, a kamoli sa ovom ulogom koju sam imao sa Realom. Zahvalan sam svima stvarno koji mi vjeruju ovdje u klubu. Prva titula je osvojena u prvoj godini. Koliko je to veliko objašnjavali su mi i veterani. Razgovarao sam sa Lullem. On mi je rekao: Zamisli, ja sam ovdje 17 godina, a ovo je moja treća Euroliga. Ti si u prvoj sezoni osvojio prvu. Nemoj misliti da je lako, a ja mu kažem:Šta me briga ja sam na 1 od 1. Malo smo se šalili, ali stvarno je ovo nevjerovatan podvig. Baš sam sretan - rekao je Musa.

Musi je igrati finale Eurolige bilo još teže igrati, jer je bio povrijeđen tokom cijelog Final Four turnira.

- Ja tu o toj povredi nisam htio da govorim. Ne volim te neke isprike. Sasvim sam zadovoljan sa svojim Final Fourom. Bio sam u službi ekipe. Posljednje dvije utakmice pred Final Four nisam igrao u ACB-u upravo zbog toga, ali nije bilo potrebe da sa tim izlazimo u javnost. Rekao sam da ću 100 posto. igrati na Final Fouru, koliko god minuta. Hoću da pomognem ekipi i ne bi me spriječila nikakva povreda, osim smrti, možda - dodao je Zmaj.

Musa se osvrnuo na svoje košarkaške početke i priznao kako nikada nije mogao zamisliti da će klinac iz Bihaća jednog dana sjesti na krov Evrope i igrati u najboljem timu Starog kontinenta.

- Ne da nisam nikada zamišljao, nego to nisam mogao zamisliti ni prije deset mjeseci, kada sam dolazio ovdje, bilo je nerealno. Pričao sam sa Miškom Ražnatovićem, i bilo je: hajde da probamo da dobijemo ulogu, da smo u svakoj utakmici na parketu, da imamo neki utjecaj na utakmicu, da nam igrači vjeruju, a onda se desilo da u prvoj utakmici da se meni sve otvorilo, da sam postigao 30 poena protiv Žalgirisa i odatle je sve krenulo prirodnim tokom. Ali nisam stvarno vjerovao da će biti ovoliko povjerenja i uloga u ovakvom jednom klubu. Da ja kažem i da mogu ponosno reći da sam prvi strijelac u Euroligi svih vremena Real Madrida? Kad to kažem trnci me prođu jer je stvarno nevjerovatno - kaže Musa, koji je ove sezone završio kao treći u glasanju za nagradu najkorisnijeg igrača ACB lige.

VEZANI TEKST - Musa: Oba puta sam u Kaunasu postao prvak Evrope, trebalo bi češće da dolazim

Bišćanin je tokom Final Foura gledao kako poplave razaraju njegov rodni grad i kraj, te odmah odlučio da uskoči i pomogne svojim sugrađanima.

- Nisam ja ništa bolji od nekog drugog kao osoba i kao čovjek. Ja sam samo u mogućnosti da nekome pomognem, i ja ću to uraditi svaki put. Ja ne mogu birati odakle sam. Bosna i Hercegovina je moja jedina domovina, Bihać je moj rodni grad. Ja sam u Sarajevu odrastao, tako da sam podijeljen tu, ali cjelokupna Bosna i Hercegovina, kome god treba pomoć, ja sam uvijek tu. I bit ću. Čim sam vidio šta se dešava, odmah sam zvao da se to tamo rješava - dodao je Musa.

Jednaku dozu ljubavi, kaže osjeća i prema nacionalnom dresu.

- Ja nikada ne kažem 100 posto, ali ako budem zdrav – tu sam. A nadam se da ću biti zdrav. Ja sam neko ko voli da igra za reprezentaciju - poručio je Zmaj.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.