open-navfaktor-logo
search
Čestitka Milanoviću
Džaferović: Želim da se BiH i Hrvatska posvete rješavanju otvorenih pitanja
Džaferović ističe kako želi da u narednom periodu dođe do unapređenja odnosa BiH i Hrvatske, koji su, kako je kazao, u proteklom periodu bili u nekoj vrsti zastoja
06.01.2020. u 14:13
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je, komentirajući rezultate predsjedničkih izbora u Republici Hrvatskoj, kazao da poštuje odluku građana Republike Hrvatske, te je čestitao pobjedu novom predsjedniku te zemlje Zoranu Milanoviću.

- Želim da BiH i Republika Hrvatska imaju dobre odnose. Potreba tih dobrih odnosa između dviju država nadilazi sva otvorena pitanja koja mi imamo. Želim da se posvetimo rješavanju tih otvorenih pitanja na principima međusobnog uvažavanja, poštivanja i reciprociteta – izjavio je Džaferović.

Džaferović ističe kako želi da u narednom periodu dođe do unapređenja odnosa BiH i Hrvatske, koji su, kako je kazao, u proteklom periodu bili u nekoj vrsti zastoja.

Kada su u pitanju dešavanja u Crnoj Gori, Džaferović je naglasio da su to unutarnja pitanja te zemlje i da će se ona riješiti unutar Crne Gore.

- Želim da se sva pitanja, kao i to pitanje, rješavaju razgovorom i dijalogom – zaključio je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.