open-navfaktor-logo
search
Čestitka
Džaferović: Zahvalni smo patriotama iz ZAVNOBiH-a i braniocima, na nama je obaveza da gradimo BiH
Na svima nama je obaveza da nastavimo afirmisati ideju zajedništva i ravnopravnosti svih naroda i svakog građanina, jer samo tako možemo graditi Bosnu i Hercegovinu kao modernu, prosperitetnu državu jednakopravnih ljudi, članicu Evropske unije i NATO-a
22.11.2019. u 14:30
get url
text

Šefik Džaferović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, uputio je čestitku. 

-Obilježavajući Dan državnosti Bosne i Hercegovine, s ponosom i dužnim poštovanjem se prisjećamo generacije bosanskohercegovačkih patriota, koja je imala hrabrosti da se suprostavi fašizmu, ali i odlučnost, viziju i mudrost da na Prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a 25. novembra 1943. godine u Mrkonjić-Gradu, potvrdi historijsko-pravni kontinuitet Bosne i Hercegovine.

Sa istim poštovanjem i zahvalnošću s kojom se prisjećamo generacije koja nam je darovala ZAVNOBiH i njegove vrijednosti, danas iskazujemo zahvalnost i generaciji bh. patriota koja je ovu zemlju odbranila od posljednje agresije.

Na svima nama je obaveza da nastavimo afirmisati ideju zajedništva i ravnopravnosti svih naroda i svakog građanina, jer samo tako možemo graditi Bosnu i Hercegovinu kao modernu, prosperitetnu državu jednakopravnih ljudi, članicu Evropske unije i NATO-a.

U želji da istrajemo na tom putu, svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitam Dan državnosti - navodi se. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.