open-navfaktor-logo
search
Posjeta USK
Džaferović u Bihaću: Resursi ovog kantona su ogromni i treba ih na pravi način iskoristiti
U sklopu posjete Unsko-sanskom kantonu, Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, sastao se sa Šuhretom Fazlićem, gradonačelnikom Bihaća.
20.02.2021. u 18:29
get url
text

Sastanku su prisustvovali Fadil Novalić, premijer FBiH, i Šemsudin Dedić, ministar poljoprivrede FBiH, a tokom razgovora poseban akcenat stavljen je na ekonomski razvoj grada na Uni.

VEZANI TEKST - Otvorio Trg "Alije Izetbegovića": Šefik Džaferović proglašen počasnim građaninom općine Bužim

Fazlić je zahvalio Džaferoviću na posjeti i spremnosti da razgovaraju o razvojnim planovima koji su potrebni Bihaću.

- Nismo pričali o migrantskoj krizi, niti sam ja to istakao kao problem iz razlog što od januara, otkako se država aktivno uključila u rješavanje ovog problema, stvari izgledaju sasvim drukčije. Razgovarali smo o investicijama u Aerodrom Bihać, izgradnji novog objekta Doma zdravlja Bihać i nekim novim infrastrukturnim projektima koje ćemo realizirati u narednom periodu, tu prije svega mislim na saobraćajnice, i nekim drugim projektima za koje su premijer Novalić i predsjednik Džaferović kazali da će Grad Bihać i Unsko-sanski kanton imati podršku Federacije BiH i države - istako je Fazlić.

Džaferović je u izjavi kazao da su u proteklim godinama jedine vijesti iz Bihaća i Unsko-sanskog kantona uglavnom govorile o problemima migrantske krize što, kako je istakao, ne može i neće biti jedini životni sadržaj u ovom dijelu BiH.

- Mi treba da se bavimo onim što se tiče života naših građana, pitanjima ekonomije i razvoja, obrazovanja i zdravstva, a danas je upravo o tome bilo govora na sastanku. Želimo da u narednom periodu ovo budu glavne vijesti koje će dolaziti iz Unsko-sanskog kantona. Da bi to bilo tako, onda se na tom planu moraju poduzimati aktivnosti. Ovo je vrlo perspektivan dio BiH. Resursi ovog kantona su ogromni i treba ih na pravi način iskoristiti. Čuli smo spremnost od federalnog premijera Novalića i ministra Dedića da se pomogne kako bi ti resursi na najbolji mogući način bili stavljeni u funkciju i ja vjerujem da idemo ka tom vremenu - poručio je Džaferović.

Dodao je kako BiH nije htjela migrantsku krizu, ali s obzirom na to da je ona globalno pitanje, i BiH se našla u tom problemu kojeg će, kako je poručio Džaferović, država u budućnosti rješavati.

Član bh. Predsjedništva Šefik Džaferović ranije danas posjetio je Bužim gdje je uz ostalo prisustvovao otvorenju novoizgrađenog Trga Alije Izetbegovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.