open-navfaktor-logo
search
Izrazio zahvalnost
Džaferović: U BiH je stigla višestruka pomoć iz Azerbejdžana
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio je poruku zahvalnosti Republici Azerbejdžan na podršci koja je iz te zemlje stigla u Bosnu i Hercegovinu za vrijeme pandemije koronavirusa.
15.05.2020. u 17:29
get url
text

Bosna i Hercegovine je u najtežim trenucima pandemije dobila podršku s raznih strana, a jedna od zemalja koja je pokazala naročitu volju da pritekne građanima i institucijama Bosne i Hercegovine u pomoć svakako jeste Republika Azerbejdžan na čelu s predsjednikom Ilhamom Alijevom.

U Bosnu i Hercegovinu je stigla višestruka pomoć iz Azerbejdžana. Najprije je na samom početku pandemije stigla hitna pošiljka u vidu medicinske opreme, a dvije sedmice poslije azerbejdžanske vlasti su na posebni račun Vijeća ministara uplatile više od milion maraka za borbu protiv pandemije.

Želim ovom prilikom da skrenem pažnju i na pomoć u vidu medicinske opreme koju je našoj zemlji uputio Međunarodni centar Nizami Ganjavi predvođen kopredsjednicom te organizacije Vairom Vike-Freibergom i generalnim sekretarom Rovshanom Muradovim.

Pravi i iskreni prijatelji se prepoznaju u teškim trenucima, a Republika Azerbejdžan je u proteklim sedmicama pokazala da je pravi i iskreni prijatelj građana Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.