open-navfaktor-logo
search
Zvanična posjeta
Džaferović se sastao sa nizozemskim kraljem Willem-Alexanderom
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se na početku svoje zvanične posjete Kraljevini Nizozemskoj sastao danas sa kraljem Willem-Alexanderom.
25.04.2022. u 13:03
get url
text

Tokom dužeg i srdačnog razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Džaferovića sa kraljem Willem-Alexanderom još jednom je naglašeno snažno prijateljstvo između naše dvije države, posebno u svjetlu obilježavanja 30. godišnjice od uspostave diplomatskih odnosa.

Džaferović je upoznao kralja sa aktuelnom situacijom kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu Zapadnog Balkana, te podvukao značaj daljeg intenziviranja saradnje između Bosne i Hercegovine i Nizozemske u svim domenima.

Također, zahvalio se na principijelnoj podršci Kraljevine Nizozemske euroatlanskom putu Bosne i Hercegovine, te njenoj izgradnji kao funkcionalne i efikasne države. Tokom sastanka naglašena je  značajna uloga u odnosima između dvije države koju ima brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Nizozemskoj.

Džaferović je čestitaokralju Willem-Alexanderu predstojeći nacionalni dan Nizozemske, 27. april - Kraljev Dan, saopćilo je Predsjedništvo BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.