open-navfaktor-logo
search
Na marginama Samita
Džaferović sa Mitsotakisom i Michelom: Postoji prostor za snažnije pomake, BiH treba iskoristiti šansu
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine se, na marginama Samita SEECP-a u Solunu, sastao i sa premijerom Republike Grčke Kyriakosom Mitsotakisom i predsjednikom Evropskog vijeća Charlesom Michelom.
10.06.2022. u 17:00
get url
text
Kyriakos Mitsotakis, Charles Michel i Šefik Džaferović

- Razgovarano je o aktuelnoj političkoj situaciji na Zapadnom Balkanu, sa posebnom pažnjom na evropsku perspektivu BiH i drugih država regije.

Razgovarano je o očekivanjima od predstojećeg Samita Evropska unija - Zapadni Balkan koji će biti održan 23. juna i na kojem će lideri država članica EU raspravljati o evropskoj perspektivi Bosne i Hercegovine i ostatka regije.

Na sastanku je istaknuto da postoji prostor za snažnije pomake kada je u pitanju evropska perspektiva regije, te da Bosna i Hercegovina treba iskoristiti šansu i napraviti snažne pomake u provođenju reformi iz Mišljenja Evropske komisije.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH je kazao da je Zapadnom Balkanu potrebna Evropska unija, ali i da je Evropskoj uniji potreban Zapadni Balkan, kako bi bio zaokružen evropski projekt i osigurana stabilnost - saopćeno je iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.