open-navfaktor-logo
search
Poruka na Dan šehida
Džaferović: Retrogradne snage neće uspjeti, naše šehide nikada nećemo zaboraviti
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović danas je na Dan šehida sa Šehidskog mezarja "Kovači" poručio da se najbolji sinovi ove zemlje koji su svoje živote ugradili u cjelovitu Bosnu i Hercegovinu nikada neće zaboraviti.
14.05.2021. u 13:16
get url
text

Poručio je da je jedan od prioritetnih zadataka zapošljavanje šehidske djece, kojih je 2.000 nezaposlenih.

- Ne zaboravljaju se i nikada se neće zaboraviti šehidi, sinovi ove zemlje koji su svoje živote ugradili u cjelovitu Bosnu i Hercegovinu. Oni su najzaslužniji za slobodu koju mi svi u Bosni i Hercegovini imamo. Da nije bilo njih i njihove borbe, pitanje je šta bi bilo sa Bosnom i Hercegovinom i nikada ih nećemo zaboraviti. Danas je dan kada se sjećamo šehida i odajemo im poštovanje. To treba da radimo svaki dan. Nikada se nećemo moći odužiti ovim ljudima za ono što su učinili, što su dali za cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, slobodu koju mi uživamo. Ali, treba da učinimo ono što možemo, a to je prije svega da brinemo o njhovim porodicama, kako bi njihova bol bila ublažena. Danas u ovom trenutku u Bosni i Hercegovini postoji 2.000 šehidske djece koja nisu zaposlena, na tom planu je nešto učinjeno u proteklom periodu, ali to nije dovoljno i nikada nećemo biti zadovoljni dok se i posljednje dijete šehida ne zaposli - poručio je Džaferović.

Naglašava kako se svi moramo nastaviti boriti za djelo za koje su se borili bosanskohercegovački šehidi.

- To je cjelovita i demokratska Bosna i Hercegovina, država ravnopravnih naroda na svakom njenom pedlju. I nastavit ćemo se boriti za takvu Bosnu i Hercegovinu. Ona je u interesu svih naroda i građana koji žive u BiH. Vidimo da su i 26 godina nakon Daytona još uvijek žive retrogradne političke snage koje bi željele da ostvaruju one ciljeve koji se ni ratom nisu mogli ostvariti. Evo danas im poručujemo da nikada to neće uspjeti. Samo bespotrebno gube i svoje i naše vrijeme i bespotrebno tapkamo u mjestu. Trebamo snažno da napravimo iskorake na izgradnji snažne i cjelovite, demokratske Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih naroda i građana. Da idemo svojim evropskim, NATO putem , to je jedina i najbolja mogućnost za našu državu i sve nas koji živimo u BiH - kazao je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.