open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović razgovarao s ambasadorom Williamsonom
Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan, razgovarano je o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko Distriktu i Bosni i Hercegovini
05.09.2019. u 16:27
get url
text

Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao s ambasadorom Johnom Clintom Williamsonom, predsjedavajućim Arbitražnog tribunala za spor oko međuentitetske linije razgraničenja u području Brčkog.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i prvi zamjenik visokog predstavnika i supervizor za Brčko Distrikt Michael Scanlan, razgovarano je o političko-ekonomskom stanju i prilikama u Brčko Distriktu i Bosni i Hercegovini.

Poželjevši Williamsonu uspješan rad, član Predsjedništva BiH Džaferović je naglasio važnost Brčko Distrikta za Bosnu i Hercegovinu. Istakao je značaj Arbitražnog tribunala za Brčko i funkcionisanje Brčko Distrikta u skladu s Arbitražnom odlukom. Izrazio je čvrsto opredjeljenje za očuvanje i unapređenje vrijednosti na kojima je konstituisan Brčko Distrikt, te naglasio da je primjer mulitietničke sredine koja dobro funkcioniše.

Ambasador Williamson je zahvalio članu Predsjedništva BiH za podršku u radu, te izrazio zadovoljstvo saradnjom sa zvaničnicima i institucijama, u cilju očuvanja stabilnosti i održivosti Distrikta. „Strukture u Brčko Distriktu su stabilne ali ima prostora za napredak u oblastima dobrog upravljanja, razvoju infrastrukture i jačanju ekonomije“, naglasio je ambasador Williamson.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Zoran Mikulić, a u ime srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, savjetnik dr. Dragoljub Reljić, navodi se u saopćenju Predsjedništva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.