open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović putuje u Brisel, brojni susreti s evropskim dužnosnicima
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović boravit će u srijedu i četvrtak, 10. i 11. novembra, u posjeti Briselu gdje će se susresti s brojnim dužnosnicima Evropske unije, potvrđeno je Feni u Kabinetu člana Predsjedništva BiH.
09.11.2021. u 13:45
get url
text

Protokolom posjete predviđen je susret s predsjedavajućim neformalne Grupe prijatelja BiH u Evropskom parlamentu Klemenom Grošeljom iz Slovenije te izvjestiocem iz sjene za BiH u ime Zelenih za izvještaj za 2019. i 2020. godinu Tineke Strik iz Holandije.

U četvrtak, 11. novembra, Džaferović će imati susrete s Dietmarom Kosterom iz Njemačke, izvjestiocem iz sjene za BiH u ime Socijaldemokratske stranka za izvještaj za 2019. i 2020. godinu te Romeom Franzom iz Njemačke predsjedavajućim Delegacije Evropskog parlamenta za odnose s BiH.

Tokom posjete Briselu predviđen je sastanak s generalnim sekretarom Evropske službe za vanjske poslove (EEAS) Stefanom Sanninom, rukovodiocem službe u kojoj je direktorica za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo Angelina Eicchorst angažirana u procesu izmjena izbornog zakonodavstva u BiH.

Džaferović će se tokom posjete Briselu sastati i s Nathalie Loiseau, predsjedavajućom Podkomiteta AFET-a za sigurnosti i odbranu (SEDE) i potpredsjednicom Delegacije za odnose s Parlamentarnom skupštinom NATO-a koja je i bivša ministrica za evropske poslove Francuske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.