open-navfaktor-logo
search
Press konferencija
Džaferović: Program reformi BiH ima podršku NATO-a, a u skladu je sa ranije donesenim odlukama
Džaferović napominje da je postignut konsenzus, te da je odluka donesena jednoglasno
19.11.2019. u 15:46
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović je nakon današnje sjednice, na kojoj je imenovan mandatar za novi saziv Vijeća ministara BiH i na kojoj je usvojen Program reformi BiH, kazao da taj dokument omogućava nastavak našeg odnosa i saradnje sa NATO savezom.

- Za mene je najvažnije da je taj dokument u skladu sa principom vladavine prava i on poštuje sve do sada donesene zakone i odluke. Ovaj dokument podržavaju svi naši prijatelji iz svijeta. Ovaj dokument podržava i NATO savez – kazao je Džaferović.

Džaferović ističe da neće dati niti jednu izjavu kojom će otežati političku situaciju, te da smatra kako je sasvim dovoljno reći da je taj dokument prihvatljiv NATO savezu i da on omogućava nastavak odnosa sa Alijansom.

- Očekujemo deblokadu Zastupničkog doma i uspostavu vlasti na svim nivoima u BiH, te da počnu raditi svoj posao za koji su birani. To su reforme iz svih oblasti i konačno je vrijeme da se tome posvetimo – poručio je Džaferović.

Džaferović napominje da je postignut konsenzus, te da je odluka donesena jednoglasno.

- Nije moguć ni Džaferovićev, ni Komšićev, ni Dodikov diktat. Moguće je samo da se dogovaramo kako dalje – izjavio je član Predsjedništva BiH.

Izrazio je nadu da će dalja procedura imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH ići ubrzanim tokom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.