open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović primio njemačkog ambasadora čiji je dolazak Dodik pokušao dva puta zaustaviti
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Savezne Republike Njemačke u BiH Thomasa Fitschena.
10.10.2022. u 13:53
get url
text

Novoimenovani ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomas Fitschen je na početku ceremonije predaje akreditiva iskazao iskreno zadovoljstvo što je u prilici biti rezidentni ambasador svoje zemlje u Bosni i Hercegovini. Istaknuto je da su odnosi Bosne i Hercegovine i SR Njemačke izuzetno dobri i prijateljski.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je ovom prilikom zahvalio Vladi SR Njemačke na kontinuiranoj podršci evropskom putu BiH i pozitivnim reformama.

Razgovorano je i o ulozi Njemačke u okviru napora međunarodne zajednice u BiH, s obzirom na angažman Njemačke u Vijeću za implementaciju mira (PIC) i drugim tijelima međunarodne zajednice u BiH.

VEZANI TEKST - Dodikov veto oboren četvrti put zaredom u NSRS

Istaknuto da put BiH treba biti u evroatlantskim integracijama, izgradnji stabilnog i prosperitetnog društva, nasuprot divizivnim potezima, naročito na etničkom planu.

Predsjedavajući Džaferović je poželio novoimenovanom ambasadoru uspješnu diplomatsku misiju u Bosni i Hercegovini, te izrazio uvjerenje da će se u tom mandatu sveukupni bilateralni odnosi još više ojačati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dva puta je bezuspješno pokušao blokirati dolazak Fitschena.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.