open-navfaktor-logo
search
BHRT
Džaferović: Opstrukcije u Predsjedništvu BiH neće se isplatiti nikome
U intervjuu za BHRT Šefik Džaferović je, između ostalog, rekao da Bosna i Hercegovina više ne može podnijeti nikakve dodatne podjele
18.10.2018. u 09:06
get url
text

- Dodik mora biti svjestan da dosadašnjim opstrukcijama nije naudio Bosni i Hercegovini, nego samo sebi. Nikakva opstrukcija neće umanjiti kapacitet ove države i ja ću se uvijek tome snažno suprotstaviti - rekao je u emisiji "Jedan" BHRT-a kandidat za člana Predsjedništva BiH sa najviše osvojenih glasova birača Šefik Džaferović.

Džaferović je istakao da se opstrukcije nikome neće isplatiti, pa ni budućem kolegi u Predsjedništvu Miloradu Dodiku. On smatra da je građanima koje Dodik predstavlja potrebna stabilnost, ekonomski razvoj i integracije.

On kaže da je spreman sa kolegama u Predsjedništvu obilaziti mjesta stratišta nevino u ratu stradalih civila, ali smatra da je veći prioritet zajednički obilazak povratničkih zajednica.

Džaferović kaže da ne razumije kada neko govori o mogućnosti majorizacije u BiH, jer majorizacija nije moguća zbog sistema kakav je uspostavljen u zemlji. Ne vidi ni problem zbog izbora Željka Komšića u Predsjedništvo.

- Kandidat za člana Predsjedništva treba da se etnički izjasni, ali građani ga izglasavaju, jer ne izlaze narodi na izbore, već građani. U protivnom bi bila katastrofa. Bila bi to potpuna etnička podjela - kaže Džaferović.

Šefik Džaferović smatra da se "slučaj Komšić" dogodio zbog politike Dragana Čovića, jer je ona iritirala građane u Federaciji BiH. Izbor Komšića je odgovor građana na politiku Čovića, smatra Džaferović.

U intervjuu za BHRT Šefik Džaferović je, između ostalog, rekao da Bosna i Hercegovina više ne može podnijeti nikakve dodatne podjele.

- Ona da bi funkcionirala, minimum je ovo što sada imamo kao postojeći okvir. Svaki iskorak unazad u tom pravcu značio bi urušavanje ove države - rekao je Šefik Džaferović koji je, prema preliminarnim rezultatima, osvojio najviše glasova birača u izbornoj trci za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

U emisiji "Jedan" Šefik Džaferović govori i o tome ko je od njegove bliže rodbine "na budžetu", o ponosu na svoj ratni put, govori kako unaprijediti Zakon o državnoj službi, smatra li SDA državna preduzeća stranačkim plijenom...

Emisija "Jedan" je na programu u 20 sati na programu BHT1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.