open-navfaktor-logo
search
Dodik izjavio
Džaferović o najavi rasprave u NSRS-u: Program reformi ide u NATO, odluku je donio ko je trebao
To će tako biti urađeno, bez obzira na to hoće li ili neće u međuvremenu neko unutar BiH raspravljati na tu temu, rekao je Džaferović
29.11.2019. u 14:47
get url
text

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, danas je novinarima u Banjoj Luci kazao da će o usvojenom Programu reformi u Predsjedništvu BiH, prije slanja u NATO raspravljati i Narodna skupština Republike Srpske. 

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, govoreći o Dodikovim najavama izjavio je da sve vrijeme o ovoj temi govori "biranim riječima kako ne bi poremetio političku atmosferu u BiH". Ponovio je da je Programom reformi BiH urađen dobar posao za BiH i sve njene građane, te da niti jedan političar ili politika nisu pobjednici ili gubitnici.

- Mi smo donijeli odluku na Predsjedništvu da se Program reformi dostavi putem naše Stalne misije pri NATO savezu u Briselu dan nakon što mandatar za novo Vijeće ministara BiH bude prihvaćen u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. To će tako biti urađeno, bez obzira na to hoće li ili neće u međuvremenu neko unutar BiH raspravljati na tu temu. Slanje tog dokumenta u Brisel ne zavisi od bilo kojeg organa unutar BiH, rasprave ili odluke bilo kojeg drugg organa - rekao je Džaferović, dodajući da je odluku o slanju Programa reformi u Brisel već donio onaj ko je trebao, a to je Predsjedništvo BiH. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.