open-navfaktor-logo
search
U četvrtfinalu EP-a
Džaferović, Komšić i Izetbegović čestitali Zmajicama: Učinile ste nas ponosnim
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je historijski rezultat plasmanom u četvrtfinale Evropsko prvenstva.
21.06.2021. u 21:32
get url
text

Za mjesto među osam najboljih selekcija Starog kontinenta izabranice Gorana Loje porazile su Hrvatsku sa 80:69.

VEZANI TEKST - Košarkašice BiH "kupile" i FIBA-u: Veliko slavlje nakon novog ispisivanja historije

- Državna reprezentacija BiH u košarci ostvarila je još jedan veliki uspjeh pobjedom nad reprezentacijom Hrvatske i plasmanom u četvrfinale Evropskog prvenstva. Iskrene čestitke djevojkama i stručnom štabu - navodi se u čestitki člana predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Priliku da čestita historijski rezultat nije propustio ni drugi član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

- Uspjeh bosanskohercegovačkih košarkašica na Evropskom prvenstvu 2021 učinio nas je izuzetno ponosnim. Nakon pobjede na utakmicama protiv reprezentacije Belgije i Turske, nije bilo sumnje da će se pozitivni rezultati nastaviti nizati, te da će savladati i reprezentaciju Hrvatske. U ime svih građana i građanki Bosne i Hercegovine, i u svoje lično ime, želim im mnogo uspjeha u četvrtfinalu takmičenja - riječi su kojima je Komšić čestitao historijski uspjeh bh. košarke.

VEZANI TEKST - Košarkašice BiH bolje od Hrvatske, protiv Francuske za polufinale Eurobasketa

Čestitku najboljim bh. košarkašicama i Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine uputio je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

- Čestitam ženskoj košarkašoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine, selektoru Goranu Loji, stručnom štabu i Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine na historijskom uspjehu i plasmanu u četvrtfinale Eurobasketa. Bez obzira na buduće rezultate i epilog takmičenja, već ste uspjeli da nas svojim znanjem, borbom, zalaganjem i zajedništvom učinite ponosnim - poručio je Izetbegović.

Košarkašice BiH u borbi za polufinale sastaju se sa selekcijom Francuske.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.