open-navfaktor-logo
search
Predsjedništvo BiH
Džaferović i Komšić čestitali Vaskrs: Praznik koji daje nadu u bolje sutra
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić čestitali su Vaskrs mitropolitu dabrobosanskom Hrizostomu i pravoslavcima u BiH i dijaspori.
18.04.2020. u 10:19
get url
text

- Vama lično i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini, upućujem čestitke povodom velikog praznik Vaskrsa i želim da ga provedete u dobrom zdravlju i sreći.

Vaskrs je praznik koji slavi pobjedu života nad smrću i daje nadu u bolje sutra. 

Zato i danas, u ovom teškom trenutku, kada se svi u Bosni i Hercegovini i svijetu borimo protiv pandemije koronavirusa, ima snažnu i posebnu simboliku.

Vrijeme praznika i u ovim vanrednim okolnostima omogućava vjernicima da prikupe novu duhovnu snagu za prevazilaženje izazova, te da osnaže ljubav i razumijevanje prema svojim bližnjima i komšijama, na dobrobit svih - kaže se u čestitki Džaferovića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

U Komšićevoj čestitki je napisano:

"Vaše visokopreosveštenstvo, Vama i svim pravoslavcima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Vaskrs.

Ovaj praznik, koji simboliše ponovno rođenje i nadu, neka bude podstrek svima da ćemo izazove sa kojima se danas suočavamo pobijediti. Tolerancijom i brigom za drugoga prevazići ćemo zajedno sve prepreke koje su pred nama.

Želim vam da praznične dane provedete u miru i dobrom zdravlju, uz nadu da ćete naredni praznik dočekati i slaviti u duhu vaše tradicije, sa rodbinom i prijateljima. Hristos vaskrse!"

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.