open-navfaktor-logo
search
Član Predsjedništva BiH
Džaferović: BiH ide dalje i postat će efikasna država, Dodik je neznalica i neka ga je stid i sram
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović na manifestaciji Odbrana BiH - Igman 2021. kazao je da je ovo za nas vrlo važan datum.
04.08.2021. u 20:54
get url
text
get url
text

- Pobjeda Armije Republike BiH je vrlo važna i značajna za slobodu kakvu danas živimo. Pobjeda Armije u toj bici na Igmanu je spriječila potpunu blokadu Sarajeva, a da se dogodilo drugačije, Sarajevo bi bilo potpuno opkoljeno i pitanje je šta bi bilo. Mi se ovom prilikom sjećamo svih šehida koji su dali svoje živote za slobodu. Uvijek ćemo im odavati počast. Sjećat ćemo se sa ponosom naše odbrane i prenosit ćemo to i na buduće generacije - kazao je Džaferović.

Dodao je da danas, 28 godina nakon slavne bitke za odbranu Sarajeva, BiH ide dalje.

- Ide dalje i ako Bog da postat će efikasna država, članica EU i NATO saveza. Svi ljudi u BiH i svi narodi će u konačnici biti ravnopravni bez obzira u kojem dijelu BiH živjeli. Sramne poruke dolaze iz entiteta RS. Poruke koje je poslao Dodik, posebno koje su upućene prema Bošnjacima su sramne. To ozbiljni političari nikada ne rade. Pokazao se kao neznalica i čovjek koji ima vrlo nizak prag samokritičnosti. Neka ga je stid i sram - kazao je Džaferović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.