Iz Udruženja Eko akcija su naveli kako im je upravo stigla obavijest Upravnog inspektorata Ministarstva pravde BiH, rezultati inspekcijskog nadzora nad tim udruženjem nakon prijave kantonalnog ministra Delića.

- Nema potrebe komentarisati ovakve distrakcije od istinski bitnih stvari. Kao što je novi zakon o šumama kojeg je sačinilo Delićevo ministarstvo – naveli su iz Eko akcije.

VEZANI TEKST - Delić o Eko akciji: Ko nama pošalje SIPA-u, mi njemu imamo pravo poslati inspekciju

Naime u obavijesti o inspekcijskom nadzoru navedeno je:

- Postupajući po inicijativi za inspekcijski nadzor, podnesenoj od Adnana Delića, ministra privrede u Vladi KS, Upravni inspektorat Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine je izvršio inspekcijski nadzor u udruženju Eko akcija.

S tim u vezi obavještavamo vas da, na temelju izvršenog inspekcijskog nadzora u konkretnom slučaju nisu utvrđene nepravilnosti koje bi ovaj inspektorat mogao otklanjati u okvirima zakonom propisanih nadležnosti, te se postupanje po predmetnom pitanju smatra okončanim.

Obavijest o inspekcijskom nadzoru

Podsjećamo, Eko akcija je bila najglasnija kada je upitanju izgradnja terminala za skladištenje kerozina u Novom Gradu u Sarajevu, a kritiziraju i brojne druge odluke Vlade KS kada je u pitanju građenje i utjecaj na život i zdravlje građana KS.