open-navfaktor-logo
search
Ronaldo sve poremetio
Dybala objasnio hijerariju u Juventusu koja nikako ne odgovara Pjaniću
Zmaj je prošle sezone bio zadužen za izvođenje prekida, ali to se promijenilo dolaskom Cristiana Ronalda u ekipu Juventusa
06.10.2018. u 13:27
get url
text

Juventus ove sezone igra sjajno. Ekipa Massimiliana Allegrija upisala je devet pobjeda u isto toliko mečeva, od čega sedam u Serie A i dvije u Ligi prvaka.

Iako u timu ima nekoliko zvijezda poput Cristana Ronalda i Paola Dybale italijanski stručnjak igru Juventusa ne može zamisliti bez bh. repezentativca Miralema Pjanića.

Zmaj je prošle sezone bio zadužen za izvođenje prekida, ali to se promijenilo dolaskom Cristiana Ronalda. Potvrdio je to Paolo Dybala u razgovoru za Gazzettu dello Sport.

- Prošle sezone Mire i ja smo imali dogovor, kad je lopta na lijevoj strani puca on, kada je na desnoj onda ja. Kada je došao Ronaldo u našem chatu sam mu napisao: "Mire žao mi je, ali ove sezone ćeš izvesti malo slobodnjaka…". Šalu na stranu, na terenu se dogovaramo, ali znamo kako funkcionište, s lijeve strane slobodnjke izvodi Ronaldo, a mi ostali poziramo za fotografe - kazao je Dybala.

Iako je silom prilika protiv Valencije uspješno izveo dva Penala, Pjanić je tek treća alternacija za izvođača jedanaesteraca, a dolaskom Portugalca Dybala je ostao bez statusa prvog "penaldžije".

- Kada su u pitanju penali hijerarhija je jasna. Ronaldo, ja, pa Pjanić - rekao je Argentinac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.